2.3.2017

Valkosuklaakakkupohja


Tämä ohje on ollut long time coming, mutta työkiireiden vuoksi en ole yksinkertaisesti ehtinyt tekemään blogin suhteen mitään. Asioita pitää priorisoida ja tällä hetkellä tähän on vähiten aikaa. Sinänsä harmi, mutta tie vie minne vie.

Ajatus mehevästä valkosukaapohjasta lähti ihan yksinkertaisesti tarpeesta. Sellaista ei oikein ollut ja halusin tehdä överisuklaisen kakun, joka on muuten sekin vielä tekemättä. Pohjat odottaa pakastimessa sitä oikeaa päivää. Katsellaan josko vuoden päästä... 😁

Tämän kirjoittamiseen nyt yksinkertaisesti otin aikaa, koska sitä on leivontapiireissä kovasti kyselty. Joten, olkaapa hyvät!Valkosuklaapohja (2 x 20cm vuoat):

250g voita
300g valkosuklaata
600g vehnäjauhoja
525g sokeria
4 munaa
2tl soodaa
2tl vaniljasokeria
425g piimää
150g vettä

-Sulata voi kattilassa ja lisää sinne valkosuklaa, anna sulaa ja jäähdytä hieman.
-Mittaa kaikki loput aineet kulhoon, kaada sekaan myös suklaaseos ja sekoita hyvin tasaiseksi massaksi. Kannattaa käyttää yleiskonetta ja vatkata massaa minuutti pari niin siihen saadaan vähän ilmaa.
-Voitele vuokasprayllä kaksi 20 cm vuokaa, vuokiin kannattaa lisätä myös pohjalle leivinpaperin pala, jotta pohja irtoaa kauniisti.
-Jaa massa tasan kumpaankin vuokaan ja paista 160 asteessa n. 1 tunti. Itselläni meni yli tunti, mutta koska paistoaika on aina uunikohtainen niin tuossa tunnin kieppeillä olisi hyvä alkaa tarkistamaan kypsyyttä.Vinkit!

-Kakku kannattaa paistaa kahdessa eri vuoassa, koska silloin paistoaika on lyhyempi kuin yhdelle isolle pohjalle. Säilytät kakkupohjan mehevyyden paremmin.
-Anna pohjien jäähtyä hetki vuoassaan ennen kumoamista/irrottamista. Leikkaa vasta täysin jäähtyneenä. 
-Pohjista kannattaa napata ensin paistopinta eli se muodostunut hattuosa pois, syö tai jatkojalosta hattu.
-Kummastakin pohjasta tulee kaksi siivua eli saat kakun kolmella täyttövälillä.
-Säilytys jääkaapissa, jos säilytät valmiiksi leikattuna, laita palat leivinpaperia siivujen väliin jotta ne eivät tartu toisiinsa kiinni.


3 kommenttia:

 1. Varmaan onnistuu hyvin jos ohjeen tekee puolikkaana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistuu kyllä, sitten tulee vain matalampi kakku.

   Poista
 2. Minkäsmakuisia mousseja suosittelisit tälle pohjalle? :)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...