13.11.2016

Vadelma-lakritsi -juustokakku


Meillä nautiskeltiin tänään tätä vadelma-lakritsi -juustokakkua ja pekoniruukkuja. Aikalailla päästä sovellettu ohje, mutta toimii! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, jos olet lakun ystävä.

Päällisen tein lakritsikastikkeesta ja liivatteesta. Vaikka laitoin liivatetta enemmän kuin olisi ollut tarve, jäi päällinen takertuvan tahmeaksi, vaikkakin hyytyi kyllä paikoilleen. Se tahtoi tarttua veitseen, mutta ratkaisin asian kuumentamalla veitsen vesihanan alla: palaset leikkautuivat todella nätisti. Tämä kikka kannattaa siis pitää mielessä!


Vadelma-lakritsi -juustokakku (22cm vuoka):

pohjaan:

200g Digestiveä
75g voita
ripaus suolaa

lakumousseen:

5dl vispikermaa
200g Creme Bonjour lakritsituorejuustoa
2dl Rainbow lakritsikastiketta
6 liivatetta
0.5 dl tomusokeria

vadelmamousseen:

200g Creme Fraichea
3.5 dl vispikermaa
5 liivatetta
0.5dl tomusokeria
250g vadelmapyrettä

kiille:

2 dl Rainbow lakritsikastiketta
3 liivatetta

-Tee ensin pohja: murskaa keksit ja sekoita ne keskenään voisulan ja suolaripauksen kanssa. Painele irtopohjavuoan renkaaseen/kakkurenkaaseen suoraan kakkupahvin päälle. Kannattaa käyttää joko reunakalvoa tai voidella rengas vuokasprayllä+tomusokeroida, jotta kakku irtoaa nätisti ja reunoista tulee suorat ja sileät. Pahvin alle voit laittaa vaikka leikkuulaudan, jotta se ei siirreltäessä pääse taipumaan ja näin mousset pysyvät renkaan sisällä.

-Tee sitten lakumousse: vaahdota yhdessä kerma, tuorejuusto ja sokeri. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna puolet lakritsikastikkeesta ja liuota liivatteet siihen. Lisää sitten seokseen toinen puoli lakritsikastikkeesta ja jäähdytä vesihauteessa huoneenlämpöön. Sekoittele välillä, ettei seos ala jähmettymään reunoilta. Kaada lakuseos kermavaahtoon ja kääntele tasaiseksi nuolijalla. Kaada vuokaan keksipohjan päälle ja laita kylmään jähmettymään.

-Kun lakuosuus hyytyy, tee vadelmamousse: Vaahdota yhdessä kerma, Creme Fraiche ja sokeri. Laita liivatteet likoamaan. Kuumenna vadelmapyre ja liuota liivatteet siihen. Jäähdytä myös vadelmapyreseos huoneenlämpöön ja toimi samoin kuten lakritsiosuuden kanssa. Maista tässä välissä sokeri! Pyre jota käytän, sisältää jo sokeria, joten voit joutua lisäämään sitä omaasi. Ennen vadelmakerroksen kaatamista vuokaan, varmistu siitä että lakuosuus on jo jähmettynyt, etteivät massat sekoitu keskenään. Tasoita pinta paletilla suoraksi, jotta kiille ei valu siitä pois. Vuoan pitäisi olla nyt täynnä. Laita kakku kylmään jähmettymään.

-Kun kakku on jähmettynyt, tee kiille: kuumenna puolet lakukastikkeesta, laita liivatteet likoamaan ja liuota ne kastikkeeseen. Anna jäähtyä hetki ja lusikoi kakun päälle. Lusikoiminen on varmempaa kuin kaataminen, koska näet heti A. onko kakku tarpeeksi hyytynyt, B. onko kiille tarpeeksi jäähtynyt, C. ehkäiset kiilteen valumisen ohi kakun tai raoista vuoan ja kakun väliin.

-Koristele!


7 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää! Tämä menee aivan varmasti myös meillä kokeiluun! :3

  VastaaPoista
 2. Nam! Itsekin tein lakuhyydykekakkua Isänpäivään. Vadelma ja laku varmaan toimii. Tuo tuorejuusto on mahtava uutuus.

  VastaaPoista
 3. Tiedät varmaan voiko pakastaa?

  VastaaPoista
 4. Heippa, tein tänään tämän kakun, mutta varsinkin tota lakumoussea tuli kyllä aivan valtava määrä. Vaihdoin tekeleen kesken kaiken 25cm halkaisijan vuokaan ja silti sitä oli paljon.
  Huomenna maistellaan, varmasti kyllä hyvää��
  Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
 5. Kerma, tuorejuusto ja sokeri vaahtoutuvat kun kaikki läntätään kippoon ja vatkataan? Onko muita vinkkejä/onko todella tarpeen irtopohjavuoan reunat käsitellä, lähikaupassa ei ole vuokasprayta :/

  VastaaPoista
 6. Enää ei löytynyt kaupasta lakritsituorejuustoa, ilmeisesti lopetettu. miten voisi olla paras korvata?

  VastaaPoista
 7. Minä korvasin lakritsituorejuuston Arlan lakritsirahkalla. Ja hyvää tuli sekä onnistui hyvin.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...