22.11.2016

Bubblegum-fudge


Tämä alkaa olla sitä aikaa vuodesta, kun joulun fiilistelyt alkavat eri blogeissa. Itse en nyt ihan vielä fiiliksissä ole, mutta aloitin silti makeisten valmistuksen tällä Bubblegum-aromilla maustetulla fudgella. Melko funky maku, ihan en ole vielä päättänyt onko se hyvä asia vai ei. Hyvää on, ehdottomasti, mutta jotenkin aivoni eivät käsitä että syön Fudgea enkä purukumia.

Nämä LoriAnns-aromit ovat nyt vasta rantautuneet Suomeenkin ja niitä saa eri makuisina Annin Uunissa -verkkokaupasta. Voit siis tällä perusohjeella helposti varioida vaikka hattaran tai Pina Coladan makuisia fudgeja joululahjapussukoihin.

Muita helppoja no bake Fudge-ohjeita, kuten Domino-, Cappucino- ja Fazerina-fudgen ohjeet löydät täältä. Muista myös viime joulun hitti: Vihreiden kuulien resepti.Bubblegum-fudge:

1 tlk kondensoitua keittämätöntä maitoa
3 levyä Pandan valkosuklaata
1 maustemitta suolaa
50 tippaa Bubblegum-aromia
pinkkiä ja sinistä pastaväriä

-Valmistele ensin jokin vuoka/astia johon kaadat massan. Itse käytin suorakaiteen muotoista irtopohjallista piirakkavuokaa, jonka mitat olivat n. 10 x 30. Pohjalle laitoin leivinpaperisuikaleen ja reunat irroittelin veitsellä kun Fudge oli jähmettynyt.

-Kuumenna kondensoitu maito vesihauteessa, sulata sekaan suklaa. Lisää myös suola ja aromi.
-Jaa massa kahteen kulhoon, värjää toinen pinkiksi ja toinen siniseksi. Tässä vaiheessa tulee toimia ripeästi sillä massa alkaa jähmettymään jäähtyessään.
-Kaada nopeasti toinen massa leivinpaperin päälle valitsemaasi vuokaan, tasoita pinta ja sitten toinen massa päälle. Voit halutessasi myös marmoroida massat sekoittumaan keskenään.
-Laita kylmään jähmettymään ja leikkaa jähmettyneinä kuutioiksi.
-Palat pehmenevät huoneenlämmössä, mutta pysyvät silti kasassa hyvin. Pinta on alkuun hieman tahmea, joten palojen kannattaa antaa kuivahtaa pöydällä.2 kommenttia:

  1. Kuinka kauan kannattaa antaa kuivahtaa?

    VastaaPoista
  2. Paljonko tuo 50 tippaa on esim. ml? Kun itsellä ei ole pipettiä, jolla ottaa tippoja.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...