12.4.2016

Banaani-suklaa -donitsit

 

Kaapissa vuoden päivät seissyt donitsipelti pääsi viimein käyttöön, kun piti keksiä jotain käyttöä jälleen mustuneille banaaneille. Aina ei jaksaisi banaanikakkuakaan tehdä. Mikä siinä onkin, että silloin kun niitä ei ole niitä tekee mieli, mutta sitten kun niitä on niin ei tulekaan syötyä? Ikään kuin banaanit mustuisivat tahallaan pöydällä, että niistä on pakko leipoa jotain...

Täytyy kyllä tunnustaa että kuunaan en ole suuhuni peltidonitsia laittanut, joten ei ole hajuakaan siitä millaisia näiden tulisi rakenteeltaan olla. Olen suosinut rasvassa paistettavia donitseja ja tavallisia munkkeja. Ei minulla kuitenkaan valittamista ollut, joten olettaisin lopputuloksen olevan sitä mitä pitikin; banaanista ja suklaista. Välillä tuntuu että ihmiset olettavat minun tietävän kaikesta kaiken, no en todellakaan tiedä! Yllätän välillä itsenikin. Tämä leipominenkin on alana loputon suo: aina on lisää opittavaa.Banaanidonitsit (24 kpl):

2 munaa
65g fariinisokeria
65g kidesokeria
3 mustaa banaania
100g voisulaa
50 ml maitoa
250g jauhoja
2tl leivinjauhetta
0.5tl kanelia
50g suklaarouhetta (vapaavalintainen)

-Vaahdota sokerit ja munat.
-Sekoita kuivat aineet keskenään.
-Sekoita märät aineet ja muussaa sekaan banaanit.
-Kääntele kaikki aineet hyvin keskenään tasaiseksi massaksi.
-Suihkauta donitsipellille vuokraspraytä.
-Pursota donitsipellin koloon massaa siten että pelti on 3/4 osaa täynnä.
-Paista heti 175 asteessa uunin keskiosassa 10 minuuttia.
-Jäähdytä ennen irrottamista ja kuorruttamista.


Suklaakuorrute:

75g tummaa suklaata
75g maitosuklaata
75g kermaa

-Kuumenna kerma kiehuvaksi, pilko sillä välin suklaa.
-Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja anna sulaa.
-Sekoita tasaiseksi.
-Jos lämpö ei riittänyt kaiken suklaan sulamiseen, laita suklaakulho vielä vesihauteelle ja kuumenna kunnes loppu suklaa on sulanut.
-Dippaa kun hieman jäähtynyt.
-Koristele heti.
-Nosta kylmään, jotta suklaa kovettuu.

3 kommenttia:

  1. Ajattelin myös tänä vuonna kokeilla pelti donitseja... Olen myös aina suosinut rasvassa käristettyjä =) Täytyypä varmaan kokeilla näitä banaani-suklaaversioitakin =) Peltiä odottelen postista =) Kaunin näköisiä nuo sinun omat ja varmasti herkullisia =)

    VastaaPoista
  2. näyttää superherkuilta! donitsipelti vaikuttaa hyvältä, myös siksi ettei ole pakko uppopaistaa. vaikkei kyllä tuoreen munkin voittanutta ole :D testiin menee, ainakin jotenkin soveltamalla kun peltiä ei ole.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...