1.2.2016

Sydänmarengit ystävälleYstävänpäivä kolkuttelee jo oven takana. Moni varmasti miettii miten tänä vuonna muistaa rakkaitaan. Itse yleensä leivon, kun kerran osaan. Ja menee se tie muidenkin, kuin miesten sydämeen, mahan kautta. Ystävät tietävät, että täältä löytyy aina jotain herkkua kun kylään tulevat.

Tänä vuonna "leipasin" mansikanmakuisia sydänmarenkeja, jotka voi näppärästi jakaa ystävän kanssa ihan kirjaimellisesti; sydän napsahtaa keskeltä kahteen puoliskoon. Mikäs sen paremmin kuvastaisi rakkautta, kuin luovuttaa puolikas sydämestään jollekin toiselle.

Leivonnassa on käytetty Dansukkerin mansikanmakuista tomusokeria, joka on ensisijaisesti suunniteltu kuorruttamiseen, mutta jolle olen itsekin jo ideoinut monta erilaista käyttötapaa. Maustettua tomusokeria voi hyvin käyttää kuten tavallista tomusokeriakin: kreemiin, marenkeihin, kuorrutuksiin, kermavaahtoon, Macaron kuoriin... Se on mukana myös seuraavassa postauksessani, jossa nämä marengit pääsevät koristamaan Ystävän Suklaakakkuani.

Lisää herkkuvinkkejä kanssabloggareilta löydät Blogiringin sivuilta tämän linkin takaa. Klik klik!


Itse marengin teko ei ole ollenkaan vaikeaa. Siihen tarvitaan vain muutama ainesosa: munia, tomusokeria, perunajauhoa ja sitruunamehua. Lisäksi massapussi ja pallopäinen tylla. Paistoon sopii yhtähyvin silikonimatto kuin leivinpaperikin.


Mansikanmakuiset sydänmarengit:

4 valkuaista M-koon munista
1tl perunajauhoja
0.5tl sitruunamehua
pinkkiä elintarvikeväriä

-Erottele munista valkuaiset.
-Vaahdota valkuaisia ensin yksinään, kunnes ne alkavat vaahtoutua valkoiseksi.
-Ala lisäämään mansikkatomusokeria vähitellen erissä, kokoajan vaahdottaen.
-Lisää viimeiseen tomusokerierään perunajauho sekaan.
-Lisää tippa väriä.
-Vaahdota kunnes jämäkkää pursotettavaksi.
-Lisää vielä sitruunamehu ja vaahdota vielä vähän lisää.
-Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen.
-Lappaa marenkivaahto pursotuspussiin, jossa on isohko pallotylla ja pursota sydämiä. Kts. mallikuva alta.
- Laita pellit uuniin (menee hyvin kolmekin peltiä kerrallaan) ja anna marenkien kuivua ensin tunti 100 asteessa. Sen jälkeen sammuta uuni, vaihda peltien paikkaa ja anna marenkien kuivua vielä jälkilämmössä 30min-1h, kunnes kuivia. Kuiva marenki irtoaa helposti paperista/silikonimatosta.


Vinkit!

-Huolehdi, että välineet ovat puhtaat ja kuivat.
-Valkuaisen sekaan ei saa joutua yhtään keltuaista.
- Käytä kulhona mieluiten metallikulhoa. Muovisiin jää helposti rasvakerros pinnalle ja rasva on marengin vihollinen.
-Jos marenki ei heti ala paksuuntumaan, aloita alusta.Valmis marenki on niin jämäkkää, että se pysyy pystyssä vispilässä, kun nostat sen pystyyn tai vastaavasti kumoat kulhon ylösalaisin. Edes tuo marengin "kärki" ei taitu alaspäin.

Alla näet mallia pursottamiseen. Pursotan itse ensin paikoillaan tyllaa liikuttamatta tuon sydämen "kaaren" ja vetäisen tyllan alaoikeaan samalla hellittäen painetta pussista. Sydämen toinen puolisko tulee osittain toisen päälle. Tämän oppii parhaiten vain tekemällä ja on hyvin vaikea selittää sanallisesti. Toivottavasti kuvasta on apua!Yhteistyössä Suomen Sokeri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...