23.11.2015

Raikas vadelma-lime -jogurttikakku


Mikäli Tropical on iskenyt makuhermoosi, uskoisin tämän marjaisan version vievän myös kielesi mennessään. Tässä herkussa yhdistyy lime, raikas vadelma sekä Turkkilainen jogurtti. Limemousse ja suklainen pohja on jemmattu piiloon vadelma-jogurttimoussen sisälle.

Sokerin vähyydellä mausta on saatu kirpsakan raikas. Koska kaikki eivät tästä tykkää, voit halutessasi lisätä sokerin määrää. Maistele! Käyttämäni valmispyreet sisältävät jo valmiiksi sokeria, joten lisätyn sokerin määrä on tämänkin vuoksi alhainen.



Pohja:

4 munaa
1.5dl sokeria
50g perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta

-Vaahdota munat ja sokeri.
-Lisää kuivat aineet, jotka on sekoitettu keskenään. Kääntele nuolijalla tai pallovispilällä sekaisin.
-Kaada uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 10 minuuttia.
-Ota jäähtyneestä pohjasta paperi irti ja paina 20cm irtopohjavuoan renkaalla levystä irti kaksi pohjaa.



Limemousse:

1 prk vaniljarahkaa
3dl vispikermaa
100g limepyrettä
1dl sokeria
3 liivatetta

-Sulata limepyre kattilassa sokerin kanssa.
-Liota liivatteet ja sulata ne limepyreeseen. Jäähdytä huoneenlämpöön vesihauteessa.
-Vaahdota kerma yhdessä rahkan kanssa.
-Kääntele lime ja kermavaahto sekaisin.
-Voitele 20cm rengas vuokasprayllä, tomusokeroi rasvattu pinta kuten korppujauhottaisit kakkuvuokaa, kopauta ylimääräiset pois ja laita rengas kakkupahvin päälle.
-Laita renkaan sisälle toinen pohjista, täytä rengas limemoussella ja paina sen jälkeen toinen pohja päälle. Rengas ei saa tulla ihan täyteen asti, jotta limeosuus jää piiloon vadelmamoussen alle.
-Laita pakastimeen (tai kylmään) jähmettymään.



Vadelmamousse:

500g turkkilaista jogurttia
5dl vispikermaa
250g vadelmapyrettä
5 liivatetta
1dl sokeria

-Sulata vadelmapyre kattilassa yhdessä sokerin kanssa.
-Liota liivatteet ja sulata ne vadelmaan. Jäähdytä vesihauteessa huoneenlämpöön.
-Vaahdota kerma ja lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa jogurtti.
-Kääntele vadelma kermavaahtoon.
-Ota 26cm irtopohjavuoan rengas ja voitele se vuokasrayllä ja sokeroi kuten aiemmin. Laita rengas kakkupahville.
-Ota irti aiemmin tekemäsi hyytynyt kohmeinen limekiekko ja aseta se isomman renkaan keskelle.
-Täytä reunat vadelmamoussella (kannattaa pursottaa ilman tyllaa, jää vähemmän ilmakuoppia) ja lopuksi päälliosa, tasoita ja vie kylmään jähmettymään.



Kiille:

30g limepyrettä
70g vadelmapyrettä
0.5dl sokeria
2 liivatetta

-Sulata pyreet kattilassa sokerin kanssa.
-Liota liivatteet ja sulata ne pyreeseen. Jäähdytä vesihauteessa huoneenlämpöön.
-Lusikoi jähmettyneen kakun päälle ja anna vielä hyytyä ennen renkaan irroittamista ja koristelua.

-Koristele herukoilla, limelohkoilla ja karhunvatukoilla.


Vinkki!

-Kakkuun voit yhtähyvin tehdä myös keksipohjan ja jättää piilopohjat pois.



15 kommenttia:

  1. Oih! Tän ohjeen otan talteen. Pidän raikkaista ja kirpeistä leivonnaisista. Tämä vaikuttaa herkulta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On namia :) Onneksi sitä vielä on, voi pitää toisenkin päivän rääppiäiset :D

      Poista
  2. Hei, minkä merkkistä pyrettä käytät? :) Ihania kakkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Boiron, saa vain tukusta. Limestä voi puristaa vastaavan määrän mehua ja keittää pakastevadelmia ja paseerata ne.

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta! Tukkuun pääsy ei onneksi ole ongelma, ajattelin vain josko jo tavallisesta kaupastakin saisi :) T. Hanna

      Poista
  3. Minä rakastin tropicalia, joten mielenkiinto heräsi. Mistä tuota limepyrettä voi ostaa tavallinen tallaaja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyttämiäni pyreitä saa vain tukusta, mutta sen voi korvata puristamalla limestä vastaavan määrän mehua.

      Poista
  4. Ajattelin tehdä kakun 20 cm vuokaan kokonaan ni mitkähän olis mittasuhteet? vadelmapyreen tilalla käytän mansikkapyreetä. Ja pohjan teen kekseistä.

    VastaaPoista
  5. Ajattelin tehdä kakun 20 cm vuokaan kokonaan ni mitkähän olis mittasuhteet? vadelmapyreen tilalla käytän mansikkapyreetä. Ja pohjan teen kekseistä.

    VastaaPoista
  6. Hei,

    Ovatko käyttämäsi liivatelehdet tavallisen kokoisia vai niitä tukusta saatavia isompia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän isoja itse, mutta ohjeissani tarkoitetaan tavallisia kaupan lehtiä, koska noita isoja ei kaikki saa käsiinsä. Olen siis muuntanut määrät vastaamaan niitä.

      Poista
    2. Isoja tarvitsee vähemmän?

      Poista
    3. Isoja tarvitsee vähemmän?

      Poista
  7. Hei, Jos tekee keksipohjan, olisiko silloin hyvä vain laittaa limemousse ja vadelmamousse ns.normaaliin tapaan päällekkäin? olisiko 24cmvuoka tällöin sopivan kokoinen ja keksinä digestive paras? Osaatko arvioida paljonko vadelmaa vaatii 250g paseerattua vadelmaa? Kiitos!

    VastaaPoista
  8. Kuinka ison limekiekon tekisit kakun sisälle, jos koko kakun halkaisijaksi pitäisi saada 30cm?

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...