9.10.2015

Purkita pala aurinkoa


Kuvittele seuraava tilanne: on lämmin, aurinko paistaa, hiekka on kuumaa, aallot liplattaa, palmut huojuu tuulessa, drinksu kädessä... Nyt, katso ulos.

Aivan, my point exactly.

Suomen syksy. Näin kesäihmisenä voitaisiin siirtyä tasan yhteen vuodenaikaan. Mutta, onneksi on keino fiilistellä sitä mennyttä tai kenties tulevaa talven rantalomaa ihan koko syksyn ja talven: purkita itsellesi pala aurinkoa, Piña Colada -hilloa.

Hillon keitto ei onneksi ole rakettitiedettä ja suurena etuna hillot säilyy KAUAN. Hillosokeripussin kyljessä on ohje, ainekset kattilaan, kattila porisemaan n. 20 minuutin ajaksi, hillo purkkiin ja pala aurinkoa on säilössä.

Harvemmin tulee keiteltyä sellaista hilloa jota lusikoi suoraan purkista, kuten tätä. Ajatus oli leipasta tästä jotain mutta saas nähdä, säilyykö niin kauaa.
Piña Colada -hillo:

500g tuoretta ananasta pilkottuna (1 isohko ananas)
3 rkl tuoretta kookosta raastettuna
kookosvesi pähkinän sisältä

-Valuta ensin kookospähkinästä vesi sisältä lasiin puhkaisemalla yksi kookoksen "silmistä". Niitä on kolme kookoksen toisessa päässä ja yksi antaa periksi esim. ruuvimeisselillä painettaessa. Ronki koloa isommaksi pyörittelemällä meisseliä. Nestettä tulee hieman vajaan desin verran.
-Sahaa kookos auki, se on helpoin keino nimim. kokemuksen syvä rintaääni.
-Raasta kookoksen valkoista sisusta n. 3 rkl verran, Kuoren ja valkoisen sisuksen välissä oleva ruskea osa lähtee helposti kuorimaveitsellä irti.
-Ota ananaksesta "hattu" irti ja leikkaa se neljään lohkoon jokaiselta sivultaan siten, että kova keskusta jää kokonaiseksi ja leikkaamatta. Leikkaa hedelmäliha irti kuoresta leikkaamalla veitsellä lihan ja kuoren välistä liu'uttaen, kuin fileoisit kalaa. Pilko kuutioiksi.
-Laita ainekset kattilaan (eli kookosvesi, -raaste, ananas ja hillosokeri) ja keitä kunnes ananas on selkeästi hajonnut (sattumia saa jäädä) ja seos on hillomaisen paksua ja kullankeltaista, eli n. 20 minuuttia.
-Anna jäähtyä ja purkita.Vinkit!

-Ananaksen hajoamista voi avittaa perunansurvimella.
-Jos olet kookoksen ystävä, voit laittaa sitä enemmänkin. Maistele hillosta mieluinen itsellesi.
-Myös kuivattu kookos käy, mutta se pitää turvottaa ennen keittoa. Muuten se imee hillosta kaiken nesteen.
-Joulu on tulossa, purkita aurinkoa myös ystävillesi lahjaksi.

Yhteistyössä Suomen Sokeri


3 kommenttia:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...