25.7.2015

Koivu-hääkakku


Tänään sanonta "ilma on kuin morsian" pitää hyvin paikkansa. Kaksi rakastavaista saavat toisensa ja juhlissa nautitaan koivu-teemaista hääkakkua. Tovi siinä vierähti mutta nyt se on viimein valmis ja luovutettu eteenpäin sulhaselle.

Vaikka kerroskakkujen teko on aikaavievää (pelkäästään pohjakerrokseen meni 1.5 tuntia), on hyvä puoli se että ne voi tehdä kerros kerrallaan. Sillä aikaa kun käsittelin yhtä, muut loikoilivat jääkaapissa odottamassa.Kakuissa on alla kivikova marenki-kookos -kreemi. Päälystin jokaisen kerroksen tekemällä niihin ensin päälle kannen ja sitten vasta päälystin leveällä suikaleella reunat. Leikkasin reunan sopivan korkuiseksi tylsällä veitsellä, jotta sain sen repaleiseksi ja tomutin sen jälkeen ruskealla tomuvärillä kevyesti. Reunat tulevan hieman pidemmälle kuin mitä kakun päällinen on.

Päälystämällä reunat omalla suikaleellaan, sain jätettyä niiden päät auki. Maalasin ne ruskealla ja kääntelin hieman rullalle jotta sain ne muistuttamaan kaarnaa.


Sydän, kuten kaikki muutkin koivun kuviot on raaputettu suoraan massan pintaan ja täytetty ruskealla pikeerillä. Osaan kuvioista lisäsin sormissa lämmitettyä massaa ulokkeiksi. Minulla on niin lämpöiset kädet että massa levisi oikein hienosti ja saumattomasti. Lopuksi olen hieman tomuttanut kuvioita ruskealla.


Kyyhkyläisethän ne siinä.

2 kommenttia:

  1. Onnea hääparille! Olet kyllä loihtinut upean kakun. Tuo edellinen Minions-kakku on myös ihan huippu! Sulla on taito hyppysissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti myös morsiuspari on tyytyväinen.

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...