12.7.2015

Gluteenittomia kastetarjottavia


Gluteenittomia tarjottavia pyydettiin erääseen pienen tytön kastejuhlaan. Suurimman haasteen aiheutti gluteeniton pulla. Erityisruokavaliot nmittäin jäi kouluaikana aika vähälle, olisikohan viikko niitä käsitelty koko kolmen opiskeluvuoden aikana. Yleensä jauhot voi vain korvata toisilla, mutta pulla (ja leipä) on ne haastavimmat gluteenin aiheuttaman sitkon puuttumisen vuoksi. 

Asiakas oli kuitenkin sitä mieltä että saan kokeilla taitojani ja he ottavat pullan sitten sen näköisenä kuin se on. Ja tiedättekö mitä? Se kokeilu onnistuikin ihan yli odotusten! Pulla oli todella hyvää ja mehevää. Olenkin niin höperöllä tuulella, että jaan teillekin reseptin lähipäivinä, että tekin saatte leipoa aivan ihanaa gluteenitonta pullaa.


Mansikka-kakun päälle menevän koristeen laitoin erikseen matkaan, ettei valkoinen mekko ota mansikoista väriä. Mansikat ovat tuoreita joten ne eivät kiillettä kaivanneet. Kiilteetön kakku oli myös asiakkaan toive.


Lisäksi tein muutamia jalanjälki-pipareita...


Ja tässä olisi nyt se ihana pulla!


Voileipäkakkua lähti myös matkaan. Kahdelle gluteenittomalle ihmiselle tehtiin oma pikkukakku. Kustannussyistä ei koko kakkua kannata lähteä tekemään gluteenittomana. Ja onhan se myös maku-asia kunnes onnistun myös leivän saralla tekemään yhtä hyvää gluteenitonta leipää kuin tuo pulla oli!

1 kommentti:

  1. Moikka! Miten olet tehnyt pikkuleivissä näkyvän kukkaköynnöksen? Aivan ihania ohjeita sinulla! :-)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...