7.5.2015

Suklaarasia-kakku äidille + teko-ohje!

Paljon on pyydetty ohjeita jotka olisi kokemattomammankin leipurin toteuttaa. Siksipä ryhdyin tuumasta toimeen ja tein kuvallisen ohjeen miten tälläisen kivan suklaarasia-kakun toteutus käy.

"Rasiaksi" käy ihan mikä kakku vain: normaali täytekakku moussetäytteineen, porkkanakakku tai vaikkapa suklaafudge-kakku kuten kuvan kakussa on sisällä. Siitä tulee oma ohjeensa myöhemmin. Kakun ei edes tarvitse olla sydämen muotoinen, yhtähyvin se voi olla vaikkapa pyöreä. Tärkeintä on että kakku on päälystetty voikreemillä tai muulla jämähtävällä kuorrutteella ja että kreemin on annettu kovettua kylmässä ennen päälystämistä. Kreemikerros toimii sekä tarttumapintana että kosteuseristeenä kakun ja sokerimassan välillä, eikä päällä oleva massa tällöin pääse kostumaan. Kovettunut kreemi myös auttaa saamaan aikaiseksi teräviä kulmia, kun massan alla oleva kreemi ei anna myöden ja pakene alta kun kakkua siloitellaan.

Sitten niihin vaiheisiin...

(Oma kakkuni on tässä vaiheessa jääkaapissa kuorrutettuna tuorejuusto-suklaa -kreemillä, mahdollisimman tasaisesti ja suoraan.)

Ensin kaulitsin punaisen sokerimassan ja painoin siihen käyttämälläni vuoalla jäljen jota myöten leikkasin sydämen irti. Tästä tulee suklaarasian "pohja"/kakun kansi.


 Laitoin kannen kakun päälle ja siloitin. 


 Leikkasin pitkän kakun korkuisen suikaleen jolla päälystin kakun reunat. Yhtähyvin koko kakun voisi päälystää kerralla, mutta hyvin usein tässä kohtaa vedetään kulmat pyöreiksi ja kakun muoto kärsii. Nyt halutaan terävät kulmat.

Saumakohta on hyvä laittaa joko sydämen kaareen tai sitten kärkeen, jos ei yhtenäinen kappale onnistu. Alareunaan leikkasin nauhan, ikäänkuin kanneksi joka on käännetty rasian alle.


 Rasian reunat tein leveästä suikaleesta jonka liimasin kakun yläreunaan. Massa kannattaa jättää aika paksuksi jotta se ei lörpsähdä sisään vaan pysyy halutussa asennossa.


 Nyt koko kakku on päälystetty. Keskelle liimasin timanttinauhaa jota saa kangaskaupoista. Sen voi halutessaan pestä ja käyttää uudelleen. Yhtähyvin nauhaksi käy satiini- tai kangasnauhakin. Nauhan voi kietaista vaikkapa rusetille.


Sitten vain namit sisään. Kapselit on ostettu ihan Prismasta. Namit ovat irtonamulaarista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...