1.3.2015

Langoitettu ruusu


Kakkuhelmellä ja Marjon Herkkukakulla on ollut koko Suomen mittainen kakkukiertue, jolle otin itsekin osaa ja opettelin miten tehdään langoitettuja sokerimassakukkia. Eilinen kurssi pidettiin Lahdessa, jonne itse matkustin täältä Tampereelta. Siinä menikin mukavasti koko päivä, vaikkei ajallisesti täältä Lahteen matkusta kuin n. 1.5 tuntia.

Langoitettujen kukkien etu on kestävämmässä, aidommassa ja luonnollisemmassa lopputuloksessa. Terälehdissä on sisällä paperilla pinnoitettu metallilanka, jonka ansiosta terälehtiä voidaan lisätä päällekäin oikeastaan loputtomiin ja niiden asentoa voidaan muokata vielä jälkikäteenkin. Tämä tekniikka mahdollistaa myös isompien kukkaasetelmien teon. Ihan vaikka maljakkoon asti.

Mitenkään helpolta ei tämän ensimmäisen kukan teko tuntunut; yleensä niin näppärien sormien tilalla oli yhtäkkiä nippu nakkeja. Lisäksi kurssin kesto oli vain 4 tuntia, saattaa kuulostaa paljolta yhteen kukkaan, mutta trust me, ei ole! ;) Kiire meinasi tulla.

Kukkien tekoon ei käytetä tavallista sokerimassaa, joka murtuu ohuena todella helposti, vaan kestävämpää ja äärettömän nopeasti kuivuvaa kukkamassaa tai gum pastea. Laitoinkin heti eilen tilaukseen sekä kukkamassan, että -langat ja kukkateipin, jotta voin alkaa harjoitella kotona. 

Eli, nyt näitä saa myös kakkuihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...