26.1.2015

How To Do: monivärinen neilikka/multicolored carnation


Tässä olisi nyt ohje, miten tehdään monivärisiä neilikoita, kuten tässä Alinan nappikakussa, ilman muotteja. Neilikat voi tehdä myös yksivärisinä.
Otetaan vaikkapa neljää eri väriä, tai montaako sitten haluaakaan käyttää, pyöritellään ne pötköksi ja asetellaan vierekkäin. Painellaan sormin pötköjä yhteen.Itse leikkasin maton kahtia tässä vaiheessa, jotta se on helpompi kaulita ohueksi.Kaulitaa matto jotta värit leviävät ja sekoittuvat toisiinsa.Leikataan nauhoiksi. Nauhan leveydellä ei oikeastaan ole merkitystä sillä niistä trimmataan myöhemmin ylimääräiset pois. Kuvassa n. 2 cm leveitä nauhoja.Veitsellä/paletilla/raapalla/muulla välineellä lähetään ohentamaan toista reunaa. Makuasia tekeekö sen itseensä päin vai itsestä pois päin ja kokeilemalla löytyy se itselle oikea väline.

Kuvassa on nyt käytetty tomusokeria koska itselläni oli melko lötkö massa käytössä, oikeasti sitä ei tarvitsisi käyttää sillä idea on, että massa jää pöytään kiinni. Lisäksi liika tomusokeri on myöhemmin haitaksi kun kukkaa lähdetään kasaamaan.
Ohennettu suikale irrotetaan pöydästä työvälineen avulla, reuna saa ja sen kuuluukin repeillä jotta saadaan neilikalle tyypillinen röpyliäisyys esiin. Itse rikon vielä reunaa lisää, ja jos on kovin leveä suikale, niin leikkaan ylimääräisiä pois jotta sitä on helpompi käsitellä.Neilikka kasataan rypyttämällä sitä aaltomaisesti ja ilmavasti itsensä ympäri. Tässä kohtaa täytyy varoa osumasta ohennettuun reunaan, jotta se ei tartu kiinni mihinkään eikä riko kukan "herkkyyttä".  Neilikka avataan painamalla sitä joka suunnasta alhaalle kertyneestä ylimääräisestä massasta. Kanta leikataan pois.


Valmis neilikka!


2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä ja kaikista toisista ohjeista myös.
    Hyvää alkanutta viikkoa.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...