21.12.2014

Mantelinen rommi-kirsikka -kakku


Täällä on viime päivät leivottu aika ahkerasti. Heräsin mennellä viikolla siihen, että jouluhan on jo ihan ovella, enkä ollut edes vielä aloittanut joululeivonnaisia. Lisäksi uuni teki temput ja hajosi, korjaaja tulee huomenna ja sitten jännitetään miten käy mm. kinkun paiston kanssa! Ei olisi enää huonompaan saumaan voinut tulla. Onneksi sillä voi kyllä paistaa, mutta mitenkään ekologista se ei ole, sillä uunin luukku vuotaa lämpöä aika reippaasti.

Tänä vuonna kaikki lahjat ovat itse tehtyjä. Tämän rommi-kirsikka -kakun ja taatelikakun lisäksi kaapissa odottaa Paraisten piparitaikina paistamista. Jos siitä siis on enää mitään jäljellä, pelkkä taikina nimittäin oli niin hyvää että jos uuni ei toimi niin meillä syödään pelkkää taikinaa! Ei haittaa :D


Mantelinen rommi-kirsikka -kakku:

300g mantelimassaa
300g voita
300g sokeria
300g kananmunaa
450g vehnäjauhoja
10g leivinjauhetta
150ml tummaa rommia TAI
4tl rommiaromia
vihreitä ja punaisia kirsikoita
pomadaa
mantelilastuja

-Vaahdota huoneenlämpöinen voi, mantelimassa ja sokeri.
-Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
-Lisää jauhot, leivinjauhe ja rommi.
-Puolita n. 20 kpl vihreitä ja 20 kpl punaisia kirsikoita, pyöräytä ne jauhossa jotta ne eivät tartu toisiinsa ja jakautuvat tasaisesti massaan.
-Kääntele sekaisin kakkumassaan.
-Voitele kahvikakkuvuoka vuokasprayllä ja kaada massa vuokaan siten että se on n. 2/3 osaa täynnä. (Itselläni oli aika suuri, n. 2 litran vuoka, joten voi olla että massaa jää yli. Lopun massan voi paistaa vaikkapa muffinssivuoissa samassa lämpötilassa, n. 15 minuuttia. Muista ottaa muffinssit aiemmin pois.)
-Paista  kakku 175 asteessa n. 45 minuuttia kunnes kypsä.
-Kumoa vasta jäähtyneenä.
-Koristele pomadalla, kirsikoilla ja mantelilastuilla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...