19.10.2014

Vadelmaiset ruusukemarengit suklaatäytteellä


En ole kyllä koskaan ollut mikään marengin suuri ystävä, mutta nyt kun marenki maistuu jollekin muulle kuin sokerille, voisi näitä vedellä kaksin käsin. Kirpeää, makeaa ja suklaista. Rapsakkaa, sitkeää ja samettista. Mikä voisi olla enää täydellisempää?

Täytä, tai syö sellaisenaan. Piilota leivokseen tai koristele kakku. Tuunaa Pavlova uuteen uskoon! Marenki muuttaa kätevästi muotoaan johonkin ihan uuteen leivonnaiseen.


Italialainen vadelmamarenki:

120g valkuaista
200g sokeria
20g glukoosia
80g vettä
200g vadelmia
pinkkiä elintarvikeväriä

-Vaahdota pelkät valkuaiset tiukaksi vaahdoksi. Laita vesi, sokeri ja glukoosi kattilaan. Keitä 120 asteiseksi ja kaada ohuena nauhana kulhon reunaa pitkin valkuaisvaahtoon kokoajan sekoittaen. Vaahdota reippaalla vauhdilla n. minuutti, jonka jälkeen alenna nopeus hitaalle ja vaahdota kunnes marenki on jäähtynyt kädenlämpöiseksi.
-Soseuta vadelmat, paseeraa ne ja kääntele yhdessä elintarvikevärin kanssa marenkiin, pursota heti.
-Pursota kuusisakaraisella- tai Wiltonin 1M -tyllalla ruusukkeita pellille.
-Paista 100 asteessa uunin alatasolla reilu tunti kunnes marengit ovat selkeästi kuivahtaneet. (Tunnustele sormella marengin keskeltä, onko se vielä kostea ja pehmeä.)

-Satsista tulee n. 60 ruusuketta. Paistoin itse kaksi peltiä kerrallaan, puolessa välissä vaihdoin peltien paikkaa jotta ylimmät eivät saa liikaa väriä. Muuten marenki ruskistuu ja kaunis väri on pilalla.
Vadelmaganache:

200g tummaa suklaata
150g vadelmaa soseena

-Kuumenna vadelmasose, rouhi suklaa ja lisää kuumaan vadelmasoseeseen. Sekoita kunnes suklaa on sulanut.
-Etsi jokaiselle marengille sopivan kokoinen pari.
-Pursota täytettä marenkien väliin ja paina "kansi" kiinni.
-Tarjoile mielellään heti.

-Täyte kostuttaa marengin mikäli ne seisovat pitkään ennen tarjoilua, mutta tämäkään ei ole huono asia. Seuraavana päivänä täytöstä nämä olivat jo lusikoitavissa suuhun. Ei kannata säilyttää päällekäin kuten minä tein :D
-Jos haluat rapeaa marenkia, täytä ne vasta juuri ennen tarjoilua. Kostunut marenki sen sijaan on päältä rapsakkaa, sisältä sitkeää, vähän kuten Macaron. Yhtä hyvää sekin.
-Voit myös täyttää marengit pelkällä suklaalla jolloin vettyminen ei ole ainakaan yhtä nopeaa, kuin vadelmaisella ganachella.1 kommentti:

  1. Oi miten ihanan näköisiä ja kuulostavat herkullisilta :P

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...