30.10.2014

Spider-pops


Ellei vielä ole päättänyt mitä leipoisit Halloweeniksi, tässäpä ideaa juhlapöytään. Tarvitset vain pari ainesta ja hassut hämikset ovat valmiita!

Ohje on kuten minä sen tein, makuja voi vaihdella mielensä mukaan. Suklaakakkupohjan sijaan käy siis tavallinen vaalea pohja, tuorejuuston voi vaihtaa appelsiiniin jne...Hämispopsit:

350g suklaakakkupohjaa
200g sitruunatuorejuustoa
sitruunacurdia maun mukaan
1 tuubi Hard Topping -lakritsakastiketta TAI
1pss Hopeatoffeeta ja 1-2rkl kermaa
Haribon Rondella-irtokarkkeja laarista TAI
mustaa Snöreä
valkoisia Ranskanpastilleja
mustaa sokerimassaa
pari palaa tummaa suklaata
tikkaritikkuja

-Valmista pops-massa sekoittamalla murennettu kakkupohja, sitruunatuorejuusto ja curdi keskenään yleiskoneessa tasaiseksi massaksi. Maista onko sitruunaa tarpeeksi. Massan tulee olla kosteaa jotta siitä voi pyöritellä palloja, mutta se ei saa olla niin tahmeaa että se tarttuu käsiin. Jos kosteutta tarvitsee lisää, voit lisätä sekaan esim. ranskankermaa/kermaviiliä.

-Pyörittele massasta pyöreitä palloja, tai käytä apunasi cake pops -muottia. Laita popsit kylmään jähmettymään.

-Sulata vähän tummaa suklaata, Tökkää jokaiseen popsiin reikä tikkaritikulla, kasta tikun pää suklaaseen ja tökkää paikoilleen. Anna jähmettyä kylmässä. Näin pallot eivät putoa tikun nokasta.

-Purista lakritsikastiketta pieneen kulhoon. Avaa Rondellat (tai Snöre) ja leikkele ne parin sentin mittaisiksi jaloiksi. Etsi pastillipussista kaikki valkoiset namit silmiksi ja syö loput työn lomassa ;)

-Vaihtoehtoisena kuorrutteena voit kuumentaa tilkan kermaa kattilassa ja sulattaa sekaan Hopeatoffeet. Tämä kuorrute on paremman makuinen kuin Toppingilla tehty. Kermaa ei saa laittaa liikaa, sillä muuten kuorrute ei jähmety.

-Dippaa popsit lakukastikkeeseen, se jähmettyy kylmän popsin pinnalla aika nopeaan joten lisää silmät/pastillit ja jalat paikoilleen ajoissa. Jos lakukastike on liian jähmeää levitäkseen kauniisti, lämmitä sitä erittäin varovasti juoksevammaksi. Tuubin laittaa sellaisenaan vesihanan alle. Liian lämpimänä kuorrute valuu pois popsin päältä. 

-Lisää ranskanpastillien päälle vielä pupillit mustasta sokerimassasta.

-Vie kylmään jähmettymään. Irrota veitsen tms. avulla pohjasta, kastike tarraa lautaseen ihan kivasti kiinni.


6 pientä hämähäkkiä marssi näin...

Vinkkejä:

-Pakastinta kannattaa käyttää apuna nopeampaan jähmettymiseen.

-Voit käyttää myös mustia Candy Meltsejä kuorruttamiseen.

-Popsit voi valmistaa myös ilman tikkuja vaikkapa paperikapseliin tarjottavaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...