16.9.2014

Broileri-pesto -piirakka


Syksy on ehdottomasti piirakoiden aikaa. Kylmenevien iltojen seuraksi on mukava tehdä kotoista lohturuokaa. Pesto ei sovi ainoastaan pastaan, vaan siitä saa sopivan kaverin myös broilerille. Lipsahtipa täytteeseen myös Koskenlaskijaa. Koko komeuden kruunaa perunainen pohja, joka pysyy ihanan kosteana olematta raaka.

Tämä piirakka on helppo tehdä myös gluteenittomana versiona!


Pohja:

1dl (1pss) Mummon perunahiutaleita
2dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
0.5tl leivinjauhetta
100g kylmää voita
150g ranskankermaa
1tl suolaa
ripaus mustapippuria

-Sekoita perunahiutaleet, leivinjauhe, suola, pippuri ja jauhot keskenään. Lisää voi ja nypi murumaiseksi.
-Lisää ranskankerma ja sekoita kunnes taikina kasautuu tasaiseksi köntiksi.
-Ota 24cm piirakkavuoka (sentin pari isompikin käy) ja leikkaa sen pohjalle ympyrän muotoinen pala leivinpaperista.
-Käytä leivinpaperia mallina ja kaulaa taikinasta pari kolme senttiä isompi ympyrä.
-Asettele taikina vuokaan leivinpaperin päälle siten, että reunat tulevat tasan vuoan reunojen kanssa.


Täyte:

300g maustamatonta broilerisuikaletta
1tl suolaa
80g sipulia
100g Koskenlaskijaa muruna
60g vihreää pestoa
2.5dl ruokakermaa
1 kananmuna
0.5tl suolaa
ripaus mustapippuria

-Paista broilerisuikaleet ja lisää niihin 1tl suolaa. Pilko jäähtyneinä pienemmiksi.
-Pilko sipuli todella pieneksi.
-Sekoita keskenään broileri, sipuli, Koskenlaskija ja pesto. Kaada pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
-Sekoita ruokakermaan kananmuna ja lisää suola sekä ripaus mustapippuria. Kaada täytteen päälle.
-Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 minuuttia.



Nauti!


2 kommenttia:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...