7.8.2014

Kahvituokio Dallaspullan äärellä?


Kuuma! Se fiilis kuvastaa tätä viikkoa kyllä erittäin hyvin. Ei pitäis valittaa, mutta sehän on se suomalainen perusluonne ettei koskaan oo hyvin...

Vähän lisää kuumuutta ja hikeä aiheutin leipomalla. Viimeksi tehdyt Juustoiset Perunasämpylät katosi samana päivänä parempiin suihin joten pakkohan se oli leipoa lisää. Samaan syssyyn sitten ajattelin hikoilla vähän lisää ja tehdä pullia. Pikaisen pohdinnan jälkeen päädyin omaan suosikiini: Dallaspulliin.

Koulun käymisen näkee kädenjäljessä. Olen nimittäin aiemmin blogin alkuvuosina postannut jo yhden reseptin Dallaspullista, mutta onhan noiden ulkonäkö melko räjähtänyt :D Se oli silloin kuin ei vielä tiennyt mitään taikinamaton paksuudesta tai rullan tiukkuudesta tai ylipäänsä kierrepullan teosta. Kuvan voipi katsoa täältä: Dallaspullat. Saa nauraa!

Toisinaan tekisi mieli poistaa kaikki postaukset ajalta kun ei asiantuntemusta vielä ollut, vain mutu. Mutta, onhan noissa ohjeissa tietynlaista nostalgiaa ja silloin kun tuntuu, ettei mikään onnistu, voi palata ajassa taaksepäin ja muistutella itseään miten pitkälle on tultu.Dallaspullat (n. 30 kpl):

500g vesi
50g hiiva
150g sokeri
10g suola
1 kananmuna
125g voi
25g maitojauhe
n. 1000g vehnäjauho

Täyte:

200g sokeri
300g voi
100g vaniljakreemijauhe
450g maitorahka

Tee pullataikina ja anna sen levätä n. 15 minuuttia. Sekoita sillä välin muut täytteen aineet pehmeään voihin.

Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse matoksi jonka koko on n. 30-35cm leveä ja niin pitkä kuin siitä tulee. Taikinan paksuus saisi olla n. 3-4mm. Jaa myös täyte puoliksi ja levitä kummallekin taikinamatolle puolikas täytettä siten, että alareunasta n. sentti-pari jää ilman täytettä.

Rullaa taikinamatto ja leikkaa n. 4 cm levyisiksi paloiksi. Ota jokainen pulla ja käännä "häntä" eli se osa joka jäi ilman täytettä pullan alle. Näin kierrepullat eivät aukea uunissa/nousussa. Lappaa, eli paina kämmenellä pullaa alaspäin, kierteet tulevat paremmin näkyviin, eikä pulla kaadu.

Nostata, voitele ja paista 200 asteessa n. 12 minuuttia uunin alatasolla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...