4.8.2014

Juustoiset perunasämpylätJos ei osaa päättää tekeekö juustosämpsyjä vai perunasämpylöitä, voi tehdä samaan aikaan kumpiakin, eikö? Suosittelen kokeilemaan. Meidän pikkuneitikin ihastui niin että söi kolme sämpylää, joista kaksi ihan ilman minkäänlaisia päälysteitä, kun oli niiiiiiin hyvää! Ja leivontavaiheessa taisi sinne nassuun upota enemmän taikinaa kuin pellille asti :DJuustoiset perunasämpylät (n. 18kpl):

250g kuumaa vettä
250g haaleaa vettä
80g (1pss) Mummon Perunahiutaletta
1.5 pss kuivahiivaa
25g sokeria
30g öljyä
10g suolaa
750g vehnäjauhoja

Päälle:

200g Emmental-juustoraastetta

Kumoa perunaHIUTALEET konekulhoon ja kaada päälle kuuma vesi. Nimenomaan hiutaleita siksi, että perunasose-jauheen tilavuus on eri, ja silloin reseptissä olevan veden määrä ei riitä.

Lisää loput aineet ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Anna levätä liinan alla kulhossa 15 minuuttia.Punnitse taikinasta 80g paloja, jotka pyörittelet pyöreiksi pulliksi. Taikina on tahmeaa suuren tärkkelysmäärän vuoksi, joten käytä jauhota apuna. Punnitseminen ei ole pakollista, mutta itse olen tarkka tasalaatuisuudesta kotonakin. Tämä oppi on jäänyt koulusta päälle :DLaita juustoraaste lautaselle ja paina sämpylä siihen nurinperin, eli päälle tuleva pinta raasteeseen. Mikäli juustoraaste ei tartu, voit kostuttaa sitä sekoittamalla siihen tipan vettä.Sitten vain sämpylät pellille, kunnon kohotus ja paisto 225 asteessa uunin alatasolla 12 minuuttia.Done!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...