2.8.2014

Barbie-kakku vaihekuvineen

Tämä Tähkäpää-Barbiekakku matkusti pienen tytön syntymäpäiville. Kakun tarve oli 35 hengelle ja Barbie-kakun koko on n. 15-20 henkeä, ilman että mekko näyttää luonnottoman suurelta, joten tein lisäksi erillisen 15 hengen mustikka-kermakakun. 

Tällä kertaa jaksoin kuvata jokaisen vaiheen ja kirjoittaa ihan ohjeen, miten Barbie-kakku tehdään. Se on oikeastaan todella yksinkertaista, vaikkakin vaatii vähän näpräämistä.

Edit. 4.8. Tämä tapa koota Barbie-kakku on vain yksi ja etenkin leipomoissa käytetty tapa. Siellä kaiken täytyy olla tehokasta, joten siellä ei mitään erikoisvuokia käytetä, vaan kaikki tehdään niistä pohjista mitä yleisesti on käytössä. Eli leikataan muotoon. Jos haluat, voit toki kasata kakun vuokaan, tai jopa paistaa pohjan erikoisvuoassa, mutta tällä tyylillä se ei ole tarpeen! Eli et siis tarvitse turhia investointeja :) Lisäksi kakun koko on aina varmasti oikea, kun pohjana on valmiiksi täytetty kakku tarpeen mukaan.
Kuvassa on täytetty pyöreä 20 hengen kakku. Barbien jalat on päälystetty kelmulla, ettei kakkuun päädy mitään ylimääräistä. Nukke on isketty keskelle kakkua. 

Nämä Disneyn "Barbiet" ovat siitä kivoja, että näillä on tuo yläosa valmiina. Sokerimassan taivuttaminen Barbien kropan päälle on tuossa mittakaavassa jo aika haastavaa.
Itse leikkaan ensimmäisenä palan viistosti jokaiselta sivulta. Kuvittelen mielessäni linjan vyötäröltä helmaan ja leikkaan n. 45 asteen kulmassa.
Leikatut palat asettelen vartalon ympärille ja leikatun kakkuosan päälle.
Pyöristän kulmat ja asettelen lopunkin kakun paikoilleen. Se tarttuu helposti kun pienet palaset "muussaa" täytteen kanssa.
Seuraavaksi levitän kreemin. Sitä ei tarvitse olla paksulti, eikä edes tasaisesti. Hametta tulee päälle sen verran ettei siitä muhkurat näy läpi, ja jos näkyykin, antaa ne ennemminkin luonnetta. Ei ne mekot ole luonnossakaan viivasuoria ja symmetrisiä.
Seuraavaksi teen helmaan röyhelön. Leikkasin sokerimassasta n. 2 cm leveän kaistaleen jota aloin ohentamaan toisesta reunasta, vedellen vähitellen alaspäin pallopäisellä työkalulla.
Asetin röyhelön mekon alareunaan keskelle.
Seuraavaksi tein mekon etuosan kolmion muotoisesta palasesta. Tässä vaiheessa etukappaleeseen voi tehdä vähän rypytyksiä.
Sivukaistaleet tein niin ikään kolmion mallisista kappaleista. Anna kappaleen asettua itsellään, niin se näyttää luonnolliselta. Mekkoon suosittelen käytettäväksi marsipaania tai kaulintamassaa (tukusta, ei sokerimassaa joka kulkee nimellä kaulintamassa), sillä se on paljon elastisempaa ja siihen saa muotoiltua helpommin laskoksia. Sokerimassa sen sijaan tuppaa murtumaan tässä vaiheessa.
Tee toinen puoli samanlailla. Jo tässä vaiheessa kannattaa asetella kappaleet vyötärölle siten, että ne näyttävät luonnollisilta, jotta myöhemmin ei tarvitse koittaa peittää vyötärön liitoskohtaa.
Taakse myös. Halutessasi voit tehdä kappaleesta pidemmän, jolloin siitä tulee laahus. Väreinä voi käyttää mitä haluat. Ja vain mielikuvitus on rajana, millaisen puvun nukke päälleen saakaan!
Seuraavaksi reunaröyhelöt. Leikkasin taas suikaleen sokerimassaa jota aloin "rypyttämään" veinerillä. Jos ei juuri tuota työkalua ole, niin saman homman ajaa tikku tai vaikka marsipaaniveitsi, kunhan et paina puhki. Kun "viiltoja" tekee tarpeeksi tiuhaan, alkaa nauha luonnostaan käpertyä.
Asettele röyhelökaistaleet laahuksen reunoille.
Tee sama etupuolelle.
Taakse tein vielä rusetin peittämään yläosan ja hameosan liitoskohtaa.
Sitten vielä viimeistelyvaihe, eli kaivoin kaapista salaisen aseeni: Viru Valge -pullon. Alkoholi on loistava apuväline, kun haluat siisin lopputuloksen. Dippaa sivellin alkoholiin ja sudi sillä kohtia joissa tomusokeria on. Alkoholi sulattaa tomusokerin, mutta ei jätä hajua tai makua, sillä se haihtuu nopeasti ilmaan. Alkoholiksi ei sovi mikä tahansa alkoholi, vaan mitä isompi prosenttimäärä, sen parempi. Viru Valgeassa on alkoholia 80%. "Vesipitoisemmat" vain kastelevat pinnan ja kuivuminen kestää kauan. Pahimmillaan pinta jää laikukkaaksi.
Tuunaa vielä esim. kukilla ja kimalletomulla, kuten minä tein, ja kakku on valmis!5 kommenttia:

 1. Itse kokoan ihan erilailla barbie kakun, olikin hauska nähdä että vaihtoehtoja on muitakin! Täytyy tehdä omata tavastani kanssa vaihekuvainen ohje jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 2. Heippa, katsoin vinkkiä ja inspiraatiota kakkuuni sinulta, kiitos siitä :) kakku löytyy täältä: http://pienikauniselama.blogspot.fi/2014/11/5-vuotiaalle-monster-high-kakku.html

  VastaaPoista
 3. Kuinka paljon tähän kakkuun on hyvä varata marsipaania kuorrutukseen? viikonloppuna väännän tämmöisen kakun ekaa kertaa ikinä, ja vähän jännittää ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos ohjeesta! Tätä kokeillaan tulevana viikonloppuna prinsessan synttäreille!

  VastaaPoista
 5. Kuinka paljon kakulle tuli hintaa? mietin jos tilaisisin lapseni 3 v synttäreille tällaisen

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...