21.7.2014

Ihanan mehevät korvapuustit


Vihaan kuivaa pullaa yli kaiken. Etenkin korvapuustin tulee olla mehukas, mielellään vielä seuraavanakin päivänä. Ja nämä olivat juuri sitä, vielä toisena ja kolmantenakin päivänä. Vaikka kesällä ei oikein innosta pitää uunia yhtään ylimääräistä päällä, voi näiden pullien eteen kyllä kärsiä sen extra kuumuuden. Kannattaa!Korvapuustit (n. 30 kpl):

500g vettä
50g hiivaa
150g sokeria
10g suolaa
1 kananmuna
125g voita
30g maitojauhetta
n. 1000g vehnäjauhoja
(10g kardemummaa halutessasi)

Sen kummempaa taikinateko-ohjetta en nyt tähän laita. Pullataikinan teko on perushuttua ;)

Taikinan voi tehdä myös suoraan maitoon, jätä silloin maitojauhe pois ja korvaa vesi maidolla. Mikäli taikina on kamalan löysän oloista, lisää hieman jauhoja, mutta vain hieman. Anna valmiin taikinan levätä kulhossa n. 15 minuuttia, niin se on leivottavampaa. Jaa levännyt taikina kahteen yhtä suureen osaan jotka kaulaat n. 30-35- cm leveäksi kaulaukseksi. Pituutta saa olla sen verran, että taikinamaton paksuus on n. 3mm. Itselläni taisi olla vajaa metri mittaa.Kanelitäyte:

200g ruokokidesokeria
200g kidesokeria
250g pehmeää voita
50g vaniljakreemijauhetta
10g kanelia
1 muna

Vaahdota kaikki ainekset kreemiksi. 

Tästä määrästä riittää kumpaankin kaulaukseen, eli levitä toinen puoli raapalla tms. toiseen kaulaukseen ja toinen toiseen siten, että pitkille sivuille jää n. sentti tyhjää kummallekin puolen.

Rullaa, leikkaa, painele, nostata, voitele, sokeroi ja paista 200 asteessa n. 12 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...