20.6.2014

Keskikesän mansikkakimaraTässä kesän herkussa makea mansikka yhdistyy rapsakkaan marenkiin. Reseptiin uppoaa jopa kilo mansikoita, joten makua ei jää puuttumaan!Pohja (n. 22 cm irtopohjavuoka):

160g Digestive-murua
65g voisulaa

Sekoita murskattu Digestive ja sulatettu voi keskenään. Aseta irtopohjavuoan rengas kakkupahvin tai muun alustan päälle ja laita sisään reunakalvo. Reunakalvon sijaan voit öljytä ja tomusokeroida vuoan reunat. Painele keksimuru pohjaksi ja halutessasi myös hieman reunoille asti.Italialainen marenki:

120g valkuaista
200g sokeria
20g glukoosia
80g vettä

Vaahdota pelkät valkuaiset tiukaksi vaahdoksi. Laita vesi, sokeri ja glukoosi kattilaan. Keitä 120 asteiseksi ja kaada ohuena nauhana kulhon reunaa pitkin valkuaisvaahtoon kokoajan sekoittaen. Vaahdota reippaalla vauhdilla n. minuutti, jonka jälkeen alenna nopeus hitaalle ja vaahdota kunnes marenki on jäähtynyt kädenlämpöiseksi.Mansikkamousse:

400g mansikoita
6kpl liivatetta
200g marenkia
350g kermavaahtoa

Soseuta mansikat. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata liivatteet pienessä vesitilkassa tai mehussa ja sekoita mansikkasoseeseen. Lisää soseeseen marenki ja sekoita tasaiseksi nuolijalla. Älä käytä sähkövatkainta ettet riko rakennetta. Lisää viimeisenä kermavaahto ja sekoita jälleen tasaiseksi. Kaada pohjan päälle, tasoita pinta ja laita kylmään hyytymään.

Ylimääräisestä marengista voit pursottaa haluamasi muotoisa marenkeja. Itse käytin Wiltonin 1M tyllaa ruusupursotukseen. Paista marenkeja 100 asteessa n. tunti ja käytä jäähtyneinä kakun koristeluun.Lisäksi:

mansikoita päälle n. 500g haluamallasi tavalla1 kommentti:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...