19.12.2013

Sokerinäyttö-työ
Tänään oli näyttöjen arviointi. Näytöt annettin sokerin, suklaan sekä marsipaanin käsittelystä. Tässä postauksessa on näyttöni sokerityöstä, joka sai arvosanan 3 asteikolla 1-3. Arvioinnissa perusteina oli mm. tekniikoiden käyttö, idea+toteutus ja sokerin kiilto.

Näytön aihetta miettiessäni Googlettelin mitä kaikkea sokerista oikeastaan voisikaan tehdä. Aika heikosti löytyi kuvia, tiedä sitten miten suosittua sokerityöt ovat maailmalla. Halusin ehdottomasti tehdä luonteeni mukaisesti näyttävän, erilaisen ja tekniikaltaan monipuolisen työn.

 Meillä oli neljä kriteeriä mitkä piti täyttyä. Työssä piti olla valettua, vedettyä ja puhallettua sokeria, sekä Pastillagea, joka on eräänlainen kipsin ja sokerimassan välimuoto. Päädyin tekemään pylvään, jonka päällä on suuri sokerista vedetty kukka. Kukan toisella puolella on sokerista kehrätty linnunpesä, jossa kolme puhallettua munaa. Pastillagea on tuo pylvään valkoinen jalka-osuus. Valettua sokeria kirkkaat levyt pylväsosuuden alla ja päällä.

Valitettavasti yksikään sokeritöistäni ei päässyt ehjänä kotiin. Näyttötyöni kaatui kaikkien muiden päälle, tuhoten niistä jokaisen. Sain kotona heittää roskiin pelkkää silppua :( Mutta näin haurasta sokeri on. Pieni kosketus ja naps! Muistan, kun kerran koulussa katsoimme videon jolla ranskalaiset mestarit tekivät kisatöitään. Kauan pakerrettu sokerityö romuttui päästessään arviointipöytään ja sen tekijä, aikuinen mies, pillahti itkuun... Onhan se harmillista, että jokin asia jonka eteen olet tehnyt paljon työtä, on hetkessä mennyttä. Surullinen oli minunkin fiilikseni, vaikka tiesin että tuho on todennäköistä.


2 kommenttia:

  1. Oi, harmi tuo vahinko.. =/ Onneksi on kuvat mitä ihailla. Itse saisi varmasti tekovaiheessa jo aikaan pelkkää silppua ;) En ole sokeritöitä ikinä kokeillut. Olet taitava =)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...