15.12.2013

Savuporo-briossit


Joulupöydän suolaisiin sopii loistavasti nämä savuporolla täytetyt briossit. Jos poro ei maistu, sen tilalle voi laittaa vaikkapa joulukinkun tai lohen jämät.


Savuporobriossit (n.20 kpl):

25g hiivaa
2dl vettä
1tl suolaa
1rkl sokeria
1kpl kananmunia
0.5dl maitojauhetta
450g vehnäjauhoja
150g voita

150g savupororouhetta
200g savuporo-tuorejuustoa
persiljaa/ruohosipulia

voiteluun kananmunaa

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Käytä mieluiten kylmiä aineita! Voi sekoittuu kylmänäkin, kun sen pilkkoo pieneksi. Kylmyys antaa lisää työaikaa, kun hiiva ei heti aktivoudu ja taikina jähmettyy nopsempaan jääkaapissa käyttövalmiiksi. Kylmää taikinaa on myös helpompi käsitellä.

Laita valmis taikina kelmuun pienenä paksuhkona levynä ja levy kylmään lepäämään n. 20-30 min. ajaksi.

Kaulaa kylmettynyt taikina n. 30 x 50 matoksi, mahdollisimman tasaiseksi niin valmiissa briossissa on kauniit kierteet. Jos tuntuu siltä, että taikina vetäytyy takaisin, eikä veny, anna sen levätä hetki ja yritä uudelleen.

Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi tahnaksi ja levitä tahna taikinamatolle. Jätä alareunasta n. sentin levyinen kaistale ilman täytettä.

Rullaa matto ja leikkaa siitä n. 3-4 cm paksuisia siivuja. Taita jokaisesta siivusta häntä, eli se osa joka jätettiin ilman täytettä, briossin alle. Näin briossin kierteet pysvät kiinni, eikä häntä lähde omille teilleen. Se myös estää täytteitä valumasta briossin läpi, toimien eräänlaisena pohjana.

Laita briossit kapseleihin, muffinssivuoat käy hyvin. Tällöin paista briossit mieluiten muffinssipellin kanssa, jolloin ne eivät leviä leveyssuuntaan vaan saavat ainoastaan korkeutta.

Nostata briossit, voitele ne munalla ja paista 225 asteessa uunin alatasolla n. 15 minuuttia. Tarkkaile väriä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...