27.11.2013

Hääkakut telineeseen


Pääsin kokeilemaan koulussa kakkujen tekoa telineeseen. Mitään erikoistahan tässä ei sinänsä ole; teen sopivan kokoiset kakut ja laitan paikoilleen ja that's it. Mutta onhan siinä toki hieman suunnitteluakin: millainen on kokonaisuus, miten kokonaisuus sopii yhteen telineen kanssa, minkä kokoiset kakut pitää tehdä jne.

Koska aihe oli vapaa, eivätkä nämä kakut olleet tilauksia vaan menivät ihan yleiseen myyntiin, valitsin ajankohtaisesti joulu-/talvihäät. Pohdin mitä eri elementtejä haluaisin kakkuihin saada: lunta&kimallusta, punaista&valkoista, joulutähtiä, juhlavuutta, tyylikkyyttä ja näyttävyyttä.

Tein pohjista lähtien kaiken itse. Kakut täytin karpalohillolla ja paahdetusta valkosuklaasta tehdyllä moussella. Kostutuksen hoidin sokerivedellä laimennetulla glögillä. Sisältökin siis sopii teemaan. Pääkoristeeksi tein sydämen muotoisen sokeriveistoksen, jonka juurella on marsipaanista tehty joulutähti.

Ihan ilman ongelmia ei tämä show mennyt. En ole koskaan tykännyt päälystää kakkuja marsipaanilla, mutta koska koulun varastossa oli enää himpun verran sokerimassaa, oli pakko kääntyä marsipaanin puoleen. No, jätin kakut kylmään yöksi. Paikkaan joka oli yllättävän kostea... Yön aikana kakut olivat hikoileet pintansa märäksi. Onneksi lumijauhe pelasti tilanteen, nauhakin liimautui kivasti paikoilleen kostean pinnan ansiosta. Lisäksi marsipaanin ei-puhdas-valkoinen väri toi kakkuihin lämpöä. Voisi kai siis sanoa että onni onnettomuudessa.


1 kommentti:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...