10.11.2013

Fazeriina-kakku


Isänpäiväksi toivottiin jotain suklaista. Tovin siinä sitten mietiskelin, mitä sitä pyöräyttäisi. Päädyin viimein kokeilemaan ideaani lempisuklaani Fazeriinan makuisesta hyydykekakusta.

Tämä ensimmäinen versio oli oikein hyvää, mutta koska siinä on suhteellisen paljon likööriä, on tämä kakku enemmän aikuiseen makuun. Pari ideaa tuli lisää tekovaiheessa, laitetaan ne kokeiluun sitten toisella kertaa.Pohja:

1 pötkö Dominoita
50g voisulaa

Mousse:

200g tummaa suklaata
200g appelsiinituorejuustoa
1.5dl sokeria
0.5dl appelsiinilikööriä
4 kpl liivatetta
2.5 dl vispikermaa

Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita niihin sula voi. Painele keksimuru 20 cm irtopohjavuokaan, johon olet asentanut pohjan kokoisen kakkupahvin. Näin kakku on helppo nostaa vuoasta pois, ilman että tarvitsee pelätä hajoamista. Lisäksi pahvi ei näy ja on kestävämpi kuin leivinpaperi. Myös reunakalvoa on hyvä käyttää, tai leivinpaperisuikaletta, jos reunakalvoa ei ole.

Sulata suklaa. Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään, lisää sulatettu suklaa. Kuumenna likööri ja sulata siihen liivatteet. Liivatteet kannattaa muistaa aina puristaa hyvin kuivaksi, sillä kaikki niihin sitoutunut ylimääräinen vesi on pois hyydytystehosta. Alkosta saa näppärästi juuri 0.5dl:n kokoisia likööripulloja, joten tätä varten ei tarvitse ostaa isoa, ellei sitä nyt satu tarvitsemaan johonkin muuhun.

Sekoita likööri suklaa-tuorejuusto -seokseen. Kääntele sekaan myös kermavaahto. Kaada pohjan päälle, tasoita ja laita kylmään hyytymään. Koska kakussa on suklaata, joka myös hyydyttää, ei kakku tarvitse yhtä pitkää hyytymisaikaa kuin normaalisti. Toisaalta, liköörin maku puskee esiin vasta ajan myötä. Mikäli pinta ei tasoitu kauniisti, on helpompaa vain "tahallisesti sutata" koko pinta aalloille.

Koristele.

 Nauti.

Edit. 11.11.2013: kakku on parasta seuraavana päivänä, nam!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...