15.7.2013

Peppukakku

Tyttäreni isälle tein perinteisen "tuhman" synttärikakun töihin pojille vietäväksi. Tänä vuonna oli peppukakun vuoro, muut ruumiinosat onkin edellisvuosina jo käyty läpi :D

Kakku on tehty pyöreästä kakusta, "kyljistä" leikatut palat ovat pakaroissa. Väliin päätyi kinuskimousse ja paseerattua vadelmaa, oikein hyvä yhdistelmä, suosittelen!


6 kommenttia:

 1. Hei, kakku näyttää täydellisen onnistuneeltä.
  Oliko sinulla minkä kokonen pyöreä kakkuvuoka jotta sait tuon kokosen siitä, ja miten olet saanut noin tasaisen tuon sokerimassan?
  Pitäisi itse leipoa miehelle myös ja olisin niin avun tarveessa :(

  Yst, KB

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakun kokohan riippuu ihan tarpeesta. Kurkkaapas nuo välilehdet "asiaa kakkupohjista" ja ohjeen pohjaan löydät sivulta "kakkupohjat". Tämä kakku oli varmaankin kuuden munan eli n. 24cm vuokaan. Sokerimassan alla on voikreemi, jolla saa tasoitettua kakun pinnan. Lisäksi se antaa tarttumapintaa ja eristää kosteudelta.

   Poista
 2. Moikka. Mun pitäis tehdä kaverille peppukakku ja tulin katselemaan netistä ideoita. Tämä on upean näköinen mutten ihan hoksannut miten olet sen kasannut. Miten tavallisista vuokista tulevat kakut saadaan tuohon muotoon ;)? Terv. Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli ekasta kuvasta hahmottaa parhaiten, kun vertaa kakkua alla olevaan pahviin. Pyöreästä täytetystä ja hyytyneestä kakusta olen siis leikannut palat kyljistä ja ne on siirretty pakaroiden päälle. Ja sitten vielä pikkupala haaroista pois.

   Poista
 3. Hei,
  Tämän kakun väri on tosi hyvä. Mitä massaa siinä käytit, muistatko vielä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Värjäsin sen itse Wiltonin Ivory-värillä.

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...