17.11.2012

Lukaksen Tikru-kakku
En oikein tiennyt minkä kuvan laittaisin niin laitetaan nyt joka vinkkelistä sitten :D

Viime viikollahan tein Lukakselle tämän kakun, nyt 1-vuotis juhlat jatkuvat ja toiveena oli Tikru-teema. Aikomukseni oli ensin tehdä koko tiikeri, mutta koska kakkua tarvittiin vain 20 hengelle, olisi sitä ollut hankala tehdä. Ja niinpä syntyi sitten Tikrun pää.

Laitan tähän vielä vinkkikuvan, mikäli joku ihmettelee miten näitä muotokakkuja oikein tehdään:


Itse siis teen aina 1-2 munan verran isomman kakun, kuin mitä tarvitaan, mistä sitten leikkelen muotin avulla kakun oikeaan muotoon. Muotokakkuja tehdessä on pohjan ja täytteiden hyvä olla mahdollisimman jämäköitä. Piirrän yleensä kuvan valmiiksi leivinpaperin palalle, joka on samankokoinen kuin kakku josta se tehdään. Näin minimoin hukkaan menevän kakun määrän. Aina sitä jonkin verran "hukkaan" menee, mutta päätyy omaan suuhun kuitenkin :P Nam.

Sitten vain pyöristellään reunoja ja "ylimääräistä" kakkua voi käyttää muotojen luomiseen jos haluaa kolmiulotteisemman kakun. Tikruun olen kuonon kohdalle laittanut lisää kakkua ennen kreemin levittämistä. Kun laittaa kelmun kakun päälle, sitä voi melko hyvin painella muotoonsa. Ja tuo kreemi viimeistelee koko homman. Se siloittaa ja sillä voi vielä luoda ne viimeiset muodot.


5 kommenttia:

  1. No huh ja huh, kerrassaa UPIA kakku!!!!

    VastaaPoista
  2. Tosi hieno! Siistiä työtä!

    VastaaPoista
  3. on kyl superhienooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!! <3

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...