17.6.2012

Siirin pinkki-musta rippikakku

Siiri pääsee tänään ripille samalla aikaa kun tätä postausta kirjoitan. Ainoat toiveet kakun suhteen oli n. 30 hengen kerroskakku, laktoosittomana. Nimi ja päivämäärä oli myös toiveena, sekä ristin/raamatun sijaan kala. No, kun väritoiveena oli pinkki ja vapaat kädet annettiin niin eihän pinkki-mustan rakastajalla ole muuta vaihtoehtoa kuin tehdä pinkki-musta kakku. Käytin tilaisuuden hyväkseni ja harjoittelin pikeeripursotusta, kun eilisestä rippikakusta jäi niin paljon mustaa pikeeriä yli. Sisällä on mansikkatäyte, kostutuksena käytin omenaa ja sipaisin hieman omenamarmeladia raikastamaan. On muuten hyvä yhdistelmä!

Kakun päällinen kaipasi vielä jotain, niin tein siihen kukan gerberamuotilla, mutta halkaisin jokaisen terälehden vielä keskeltä kahtia. Tuli ihan kivan näköinen hieman runsaampi kukka. Otin myös kerroskakun kasaamisesta muutaman vaihekuvan jotka laitan tähän. Itselleni sattui käymään kardinaalivirhe, kun en kakkua kasatessani ottanut alimmasta kakusta palaa massaa päältä pois ja kostutusneste valui kakkujen välistä. Melkoinen sotku oli aamulla jääkaapissa odottamassa kun neste oli vienyt mukanaan pikeeristä mustaa väriä. Pinkin kakun kylkeä valui siis vana mustaa. No, puhdas tiskirätti kouraan ja pyykimään. Se hyvä puoli näissä massapäälysteisissä kakuissa on, että pintaa voi huoleti pyyhkiä, ellei siinä nyt satu olemaan helmiäistä tai muuta blingiä. Tässä ei nyt ollut kun se kerpele loppui eilen...

Eli tässä nyt vähän jotain kerroskakun kasaamisesta laiskan naisen tyyliin:


Jos tehdään ihan oikeaoppisesti tämä homma, niin tästä alimmaisesta kakusta kuuluisi poistaa päältä päälle tulevan kakun halkaisijan verran massaa (keskeltä tietysti) ja upottaa kakku tavallaan toisen sisään. Mutta jos olet varma ettet ole kostuttanut kakkuja liikaa, eivätkä ne esim. seiso päivää kaapissa, niin voit tehdä kuten minä nyt.

Käytän kasaamisessa puisia grillitikkuja. Ensimmäinen tikku isketään pystyyn keskelle kakkua. Tikkuun merkitään kohta mistä se katkaistaan, siten että tikun pää on samalla tasolla kakun pinnan kanssa.


Eli näin.


Tikkuja isketään tasaisin välein kakkuun, kuitenkin niin etteivät ne näy päälle tulevan kakun alta. Mitä enemmän painoa alimman kakun päälle tulee, sitä enemmän tarvii tukitikkuja olla. Tikut ottavat päällimäisen kakkujen painon vastaan, eikä alin kakku painu kasaan. Jos tekisin kolmikerroksisen, laittaisin alimpaan kakkuun tueksi n. 1 cm halkaisijaltaan olevaa kakkuputkea mitä saa leivontatarvikekaupoista.


Sitten vain siirretään toinen kakku päälle keskitetysti. Päälle tulevan kakun alla on samansuuruinen pala kakkupahvia tukena. Itse sipaisen aina elintarvikeliimaa kakkujen väliin. Ja tietenkin saumakohta pitää jotenkin peittää, mielellään siten että se liimaisi kerrokset yhteen eikä tarvitse pelätä kakun liikuttamista.

Kerroskakkuhan luonnollisesti sitten syödään ylhäältä alas ja siinä matkan varrella noukitaan ylimääräiset tikut sun muut sisältä pois ;)


6 kommenttia:

 1. Upea kakku ja niin minunki värit ;)

  VastaaPoista
 2. Hyvää oli :)

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis kakku ihanin värein!

  VastaaPoista
 4. ihana ja kiitos vinkeistä :)
  http://makeitaunelmia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Huikean kauniit värit tässä kakussa! Ja kiitos näistä kerroskakkuvinkeistä!

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...