16.6.2012

Konfirmaatiokakkua

Nonni, nyt se on neitsyys korkattu konfirmaatiokakuissakin. Toiveina valkoinen sileä kakku, jossa koristeena rippiristi ja liljoja, tai muita kukkia kunhan ei ruusuja. Kaiken piti myös olla ehdottomasti syötävää. Liljoistani tuli niin typerän näköisiä, että päädyin Kalloihin. Laitan tähän alle myös kuvallisen ohjeen, miten ne tein, kun kerrankin otin vaihekuvia!

Pinnalla on paljon syötävää kimalletta ja helmiäissuihketta. Tämä on taas se vuodenaika kun kakut hikoilee, ja niin hikoili tämäkin yksilö. Yritinpä tuohon lehtiäkin ynnäillä, kun pelkät kukat näytti niin tylsältä, muttei se nyt ihan istunut sekään. Omasta mielestäni tämä olisi ollut paljon kivempi ilman kukkia, mutta kun on toivottu niin eihän niitä nyt voi poiskaan jättää :D 

Ristin leikkasin sokerimassasta paperimuotin avulla ja vähän fiksailin sekä maalasin kultamaalilla. Mustat spritsaukset on pikeeriä. Mustia niistä saa lakritsikastikkeen avulla, ei vie niin paljon väriä.

Ja sitten ne vaihekuvat:


Leikkaa sydänmuotilla massasta sydän. Itse värjäsin massan epätasaiseksi, tulee luonnollisemman näköisiä kukkia.


Ohenna sydämen reunat kauttaaltaan.


Pyöritä emi (?) haluamasi värisestä massasta ja kuvioi se siivilän päällä.


Liimaa emi sydämen keskelle.


Pyöräytä emin päälle sydämen toinen "kaari"...


...Ja sitten toinen.


Muotoile vielä haluamallasi tavalla. Ja valmista tuli.


5 kommenttia:

 1. Kiitos kovasti vaihekuvista! Kuinka kauan etukäteen tuollaiset koristukset voi tehdä? Ja säilytetäänkö ne odottamassa jääkaapissa?

  VastaaPoista
 2. Massakoristeita ei tule säilyttää jääkapissa vaan ihan huoneenlämmössä. Nuo koristeet on tänään päivällä tehty, sokerimassa kuivuu jo muutamassa tunnissa. Etukäteen ne voi tehdä vaikka kuinka hyvissä ajoin, ne säilyvät kyllä!

  VastaaPoista
 3. Kaunis kakku :) Ja kiitokset vaihekuvista! Sen verran helpolta vaikuttaa, että tällä ohjeella voisin itsekin joskus tehdä.

  VastaaPoista
 4. Kiitokset aivan loistavasta kakusta! Maistui kaikille ja kehuja tuli runsaasti. Suositeltiin eteenpäin ja onneksi jäi vielä kotiin vietäväksikin etteivät vieraat syöneet kaikkea =)

  VastaaPoista
 5. Oikein hyvä että maistui! :)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...