16.4.2012

Herrasväen pikkuleivät


Tulevana viikonloppuna on parit kekkerit, joihin  hoidan tarjoilut. Ristiäisiin on tilattu fantasiapipareita, jotka tällä kertaa olen tehnyt Herrasväen pikkuleipä -ohjeella. Lopusta massasta tein sitten omaan käyttöön pikkuleipiä. Ohje on ihan suoraan meidän Elintarvikealan perusteet -kirjasta, jota käytämme koulussa.

Monissa kotiresepteissä kehotetaan vatkaamaan sokeri ja rasva vaahdoksi, mutta totuus on, että mitä enemmän vaahdotetaan, sitä enemmän massaan sitoutuu ilmaa ja sitä herkemmin kekseistä tulee hauraita ja murentuvia. Jos siis haluat kaulattavan taikinan, ÄLÄ vaahdota.

Tällä ohjeella tulee 1585g massaa. Voit laskea montako pikkuleipää tulee, kun punnitset paljonko yksi pikkuleipä painaa ja jaat massan määrän pikkuleivän painolla. Paino taas riippuu käytettävän muotin koosta, sekä siitä kuinka ohueksi kaulaat pikkuleipämassan. Herrasväenleiville suositeltava paksuus on n. 4 mm.Herrasväenleivät:

500 g margariinia tai voita
300 g sokeria
30 g kananmunaa
250 g perunajauhoa/maissitärkkelystä/ohrakasta
500 g vehnäjauhoja
5 g vaniljasokeria

Marmeladia täytteeksi, sirosokeria sokerointiin

Punnitse raaka-aineet, käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita!

Sekoita rasva ja sokeri hyvin keskenään, älä vaahdota. Lisää massaan vähitellen kananmuna.

Sekoita jauhot ja vaniljasokeri keskenään ja lisää ne massaan. Sekoita tasaiseksi.

Laita massa kylmään jähmettymään, mielellään seuraavaan päivään. Pakastimessa jähmettämällä voi leipoa jo samana päivänä. Kaulaa kylmä massa n. 4 mm:n vahvuuteen ja ota siitä  n. 3 cm pyöreällä muotilla keksejä. Pellitä ja paista 200 asteessa n. 8-10 minuuttia kunnes reunat ovat hieman saaneet väriä.

Jäähdytä ja täytä vademamarmeladilla, sokeroi.

1 kommentti:

  1. moi! haluaisin tehä noita herrasväen leipiä mut voiko laittaa mitat deseinä,ruokalusikkoina,teelusikkoina ku ei oo puntaria? kiiiittttoooos!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...