25.2.2012

Ennin lelu-ukko -kakku

Ennin äiti otti minuun yhteyttä ja toivoi kakkua Ennin 1-vuotis syntymäpäiville. Ideana oli Ennin rakas lelu-ukko, josta sain mallikuvan. Ihan yksi yhteen kakkua ei voinut tehdä, sillä kakusta piti riittää 20 hengelle. Mutta eiköhän tuo ole samaksi ukoksi tunnistettavissa :)

Sisällä mustikkacurd ja valkosuklaatäyte, kostutus vaniljamaidolla. Unohdin jälleen ottaa vaihekuvia, mutta tein siis ensin 8 munan pyöreän kakun (hieman isomman kuin tarvittiin, jotta on leikkelyvaraa) jonka täytin ja jähmetin pakastimessa. Leikkasin kohmeisen kakun osiin ja sommittelin osat paikoilleen. Pyöristelin reunoja ja laitoin kakun takaisin pakastimeen. Kreemityksellä viimeistelin pyöreät muodot. 

Tuo kreemityskin onnistui muuten paljon paremmin kun kakun pinta oli todella kylmä. Lisäksi kakku oli koko tekoajan välillä pakastimessa, se antaa lisäaikaa vaikean kakun päälystämiseen. Kermatäytteinen kakku ei tietenkään saisi lämmetä kovasti.

7 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän kivan näköinen. :)

  Toivottavasti mun huomiset kakut onnistuu yhtä hienosti. Joskin niiden aiheet ei ole lähelläkään tuota. :)

  VastaaPoista
 2. Upea kakku ja kertakaikkisen herkullinen! T.yksi Ennin vieraista :)

  VastaaPoista
 3. Oli kyllä hieno kakku ja todellinen yllätys vieraille. Kovasti kehuttiin sekä ulkonäköä että makua. Ja tärkein tietysti, että päivänsankari söi omalla lusikalla omaa kakkua hymy kasvoilla :) Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Hienoa että maistui! Palataan toki asiaan, jos teille tai vieraille tulee tarvetta kakuille! :)

  VastaaPoista
 5. Tää on mahtava! Siis huippu ideaa ja TOTEUTUS!

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...