4.1.2012

Uuden vuoden hääkakut


Tällainen pääkakku lähti juhlistamaan ystäväni uuden vuoden häitä. Hyvin opettavainen kakku-urakka. Mutta kunnialla selvittiin, kakutkin riittivät mainiosti, vaikka ensin huolehdin mitoituksesta ja epäilin etteivät kakut riitä.

Täytteenä morsiammen toiveesta suklaata, suklaata ja suklaata. Pohjassa siis kaakaota, täytteenä maitosuklaa- ja valkosuklaatäytteet, kostutus maitokaakaolla. Päällinen jälleen luotettavaa vaahtokarkin makuista sokerimassaa. Huomasin kaulitessa, että tomusokeria ei kannata käyttää yhtään liikaa tai se kuivattaa massan pinnan nopeasti ja se helposti sitten repeilee päälystettäessä. Pinnalle suihkin helmiäistä ja liitos kohdat peitin satiininauhalla. Koristeina lumihiutaleita, jotka on päälystetty blingblingillä.

Kakkupohjia tehdessä minulle selvisi ettei ystävälläni ole kakunkoristetta lainkaan, hän oli sen ihan unohtanut. Joten päätin sitten yllättää hänet ja tein koristeen itse. Halusin morsiusparin istumaan kakun reunalle. Tekovaiiheessa tämä osoittautui hankalaksi asennoksi koristeen kuivumisen kannalta, sillä sulhaselta tippui jalka :D Onneksi sen pysyi liimaamalla paikoillaan. Lisäksi koriste piti kuljettaa juhlapaikalle siinä astiassa, jonka päälle sen kasasin. Ja varovarovasti :)

Kakun kasaamisessa oli omat juttunsa. Kakku kuljetettiin juhlapaikalle osissa ja kasasin sen paikan päällä. Käytin välipohjina muovisista tableteista leikattuja alustoja, jotka osoittautuivat kovin liukkaiksi kun kakkua leikattiin, päällimmäinen kerros nimittäin meinasi lentää päältä pois polkaistaessa :D Mutta tämä johtui osittain myös omasta virheestäni, eli en 'upottanut' kerroksia toistensa sisään.
Varsinaisen pääkakun lisäksi mukaan lähti pieni gluteeniton kakku, jossa oli sisällä Fazerin valkoisesta kuorrutesuklaasta tehty täyte, sekä mansikkamurskaa. Kuorrutesuklaa on luontaisesti gluteeniton. Lisäksi mukana oli 2 kakkua lisää, yhteensä kakkua oli 120 henkilölle.

Häät olivat aivan ihanat kaikinpuolin ja toivon Hannalle ja Anssille pitkää ikää yhdessä! <3

3 kommenttia:

  1. Vau!! Uskomattoman upea! Jälleen se on todettava :))

    VastaaPoista
  2. Todella kaunis hääkakku, aivan ihana!! Kaunis tuo punainen valkoisen kanssa ja talvisuutta hienosti tuotu lumihiutaleilla, tykkään kovasti!!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...