22.10.2011

Joelin ristiäiskakku
Tälläinen kakku matkasi Tampereelta Jyväskylään asti juhlistamaan yhden pienen herran nimenantopäivää. Tätä kakkua tehdessä olin erityisen hermostunut, koska en halunnut tuottaa pettymystä pitkän matkan takaa tulleille kakun noutajille. Aina, kun tekee ventovieraalle kakkua, ei voi olla varma natsaako ajatukset. Olin hyvin imarreltu, kun minuun otettiin yhteyttä tämän kakun tiimoilta ja se haluttiin juuri minulta.

Ensireaktiosta päätellen kakkun oltiin kyllä hyvin tyytyväisiä. Toivottavasti se myös maistuu hyvälle! Sisällä mansikka- ja pätkistäytteet. Kostutuksena käytin appelsiinimehua. Pohjat on 9 munan sokerikakkupohja paistettuna säädettävässä neilövuoassa, ja 4 munan käärispohja, tällä kertaa molemmat tehtynä pelkästään vehnäjauhoista. Eli sellainen 40 hengen pläjäys. Päällinen ja koristeet vaahtokarkkimassaa.

Kerroskakkua tehdessä on syytä muistaa, että pohjan tulee olla tukeva. Siksi en käyttänyt ollenkaan perunajauhoja. Lisäksi pitää muistaa, ettei pohjaa saa kostuttaa liikaa ja täytteiden tulee olla jämäköitä.

2 kommenttia:

  1. Ihan mieletön! :) Kyllä mäkin hakisin tollasen vaikka kuinka kaukaa!

    Pikkasen eri maata kuin mun tämän päivän tekeleet, joita juuri blogiini latailen...

    VastaaPoista
  2. Hieno kakku, tutulta kuulostaa nuo ajatuksesi ja epäilyksesi kun oudolle kakkua tekee...

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...