24.9.2011

Metten ristiäiskakku ja vähän muutakin
Tein jonkin aikaa sitten Pikku-Myy -kakkua Meealle ja nyt hänen äitinsä kertoi perheen kasvaneen naisvahvuutta sitten viime näkemän. Pikkuisen Metten ristiäisiin toivottiin pientä 10 hlön kakkua, jossa olisi pinkit tossut ja nimipalikat. Lisäksi kakun piti olla yksinkertainen ja samalla täytteellä kuin Meean kakku. Sisältä löytyykin siis mansikka-tuorejuusto -täyte.

Pienensin tossujen kaavaa, että sain ne mahtumaan 20cm:n halkaisijan kakkuun. Tossujen pituus on noin tulitikkuaskin verran, ehkä vähän yli. Ettei koristelu menisi liian simppeliksi, tein tossujen alle sydämen muotoisen laatan.

Sattuipa kakuntekijälle pienoinen kömmähdyskin. Vasta tätä päivitystä tehdessäni tajusin kuvia katsoessani, että kenkien sisään oli jäänyt niitä tukeneet paperit. No, vielä ei ollut myöhäistä. Laitoin tekstiviestin ja pyysin poistamaan pikkuiset mokani :) Näitä sattuu näemmä kokeneemmallekin... Pitääpä olla jatkossa tarkempi.

Toivottavasti kaakku maistui ja onnea Mette Matleenalle!


Miehen työkaverin synttäreille lähti tämä kinkkuvoileipäkakku:


Ja tämä mansikka-valkosuklaa hyydykekakku:


Tuo suklaan temperointi ei vain ole mun juttu. Koskaan en ole siinä onnistunut. Ikävämpi juttu, sillä ilman temperointia suklaakoristeet sulavat sormiin, eivätkä pysy ryhdikkäinä kakun päällä. Tarvitsisin jonkun temperointikurssin. Mutta no, ehkä maku on parempi kuin ulkonäkö.

3 kommenttia:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...