11.9.2011

Jeninan ristiäiskakku
Sain kunnian tehdä Jeninan tärkeään päivään kakun. Toiveena oli samankaltainen kakku kuin aiemmin tekemäni Nella Emilian kakku. Etenkin kengät, kukkia ja perhosia piti kakussa olla. Ja tietenkin myös nimi.

Kakku on 20 henkilön mansikka- ja appelsiinitäytteinen kakku. Kostutus appelsiinimehulla. Kuorrutteen alla sokericreme. Päällinen ja koristeet ovat vaahtokarkin makuista sokerimassaa. Pinnalla runsaasti helmiäistä.

Onnea Jeninalle nimestä!


  
Päivittämättä on jäänyt tämä perus kinkkuvoileipäkakku, jonka tein kesällä kaverin synttäreitä varten.

6 kommenttia:

 1. Kaunis! Pirteät värit!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana. Kivat reippaat värit!

  VastaaPoista
 3. Mielestäni kommentoisin tähän eilen, mutta ei näykään. Kyselin, että miten saat nuoista kengistä ryhdikkään tasaiset? Annatko kaulitun massan inan kuivahtaa ennen taittelua? Mikäkö salaisuus tässä piilee? Omani ovat vähän nyhrättyn näköisiä, vai onko se vaan harjoituksen puutetta?

  VastaaPoista
 4. En anna massan kuivua ensin, silloin se halkeilee helposti. Oikea massa ja sen paksuus on kaiken a&o. Käytän itsetehtyä vaahtokarkkimassaa tai kunnon sokerimassaa. Levy ei saa olla liian ohut tai kengät lörpähtää varmasti. Vastaavasti liian paksu näyttää rumalta ja on hankala muotoiltava. Laitan kenkien sisään talouspaperia mikä auttaa niitä kuivumaan oikeaan muotoon.

  VastaaPoista
 5. Suloinen kakku kaunein värein!

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...