2.8.2011

Apina-kakkua

 

Kummitytölle synttärilahjaksi syntyi tämmöinen mansikkainen kakku. Idea lähti kehittymään siitä, että kummityttöni on kuulemma hulluna eläimiin. Mistä lie sitten putkahti päähän tuo apina ;)

Onnea Nooralle!

Koristeiden tekeminen on osoittautunut hauskimmaksi osaksi kakun tekoa. Nyt kun itseluottamusta ja taitoa on jokin verran enemmän kuin alussa, uskaltaa lähteä kokeilemaan mitä erilaisempia hahmoja. Ja apinaan olen kyllä täysin tyytyväinen. 

Kakun päälystäminen ei sujunut ihan ongelmitta, oma silmä näkee kaikki virheet, vaikka tuo marmorointi on sangen anteeksiantavainen. Laitetaan myöhäisen päälystämisajankohdan piikkiin, kello oli yli puolenyön. Tosi kiva tuli kyllä tuosta pinnasta, eläväinen.

Palmun kanssa oli ongelmia myös. Spagetti oli liian ohut tukemaan runkoa, joten rungon sisältä löytyy puinen grillitikku, joka on työnnetty kakun sisään. Kyllä muuten pysyy hyvin pystyssä! Lehdet kärsivät vahinkoa kun puu kaatui vahingossa (tekovaiheessa). Pelkkä liima ei niitä pitänyt paikoillaan, eikä ollut aikaa tehdä uusiksi,  joten korjasin ongelman laittamalla lehtien alle piiloon palasen marsipaania. Toimii muuten paremmin kuin liima! Tätä alankin käyttämään aina kun mahdollista ja unohdan koko liiman...
9 kommenttia:

 1. Ihana idea ja toteutus. Hauskan näköinen kakku.Apina näyttää onnelliselta.

  VastaaPoista
 2. mahtava !!HYVÄ TIINA =))

  VastaaPoista
 3. Taas ihan huippu kakku! Marsipaanin muotoilu näyttää käyvän sinulta kuin leikki...

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana kakku! Menis mulla vaan ihailuksi enkä raaskis syödä ollenkaan =)

  VastaaPoista
 5. Ihan MAHTAVA! En ymmärrä miten jotkut taiteilee noin upeita koristeita marsipaanista yms. Ei suju meikäläiseltä ei. Mutta on kyllä upea kakku, ei voi muuta sanoa.

  VastaaPoista
 6. Mun isosiskoni kiteytti tämän hyvin: 'Sä et selvästi oo lapsena saanut leikkiä tarpeeksi muovailuvahalla' :D

  VastaaPoista
 7. Voi kun söötti (hmm.. jos apinat nyt on söpöjä:D)! Oon muuten huomannut saman, että tuo massapalanen toimii "liimana" loistavasti sopivassa piiloon jäävässä kohdassa..

  VastaaPoista
 8. vau :) Ootpas sä taitava!

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...