6.7.2011

Nooan ristiäistarjoilut
  

Pikkuinen Nooa sai viime viikonloppuna nimen. Hänen äitinsä kysyi minulta muistaakseni jo huhtikuussa, josko tekisin heille ristiäistarjoilut. Silloin ei vielä ollut tiedossa vauvan sukupuoli, mutta toiveena kuitenkin oli samantapainen kakku kuin Niilon kakku. Tästä tuli nyt yksinkertaisempi, kun kakun kokokin oli puolet pienempi.

Johan oli muuten urakka! Kakun teko osui juuri helleviikolle ja kuten kuvasta näkyy, kreemityksestä huolimatta kakku hikoili älyttömästi. Muutenkin pieleen tahtoi mennä melkein kaikki mikä vain voi... Aikataulutus petti totaalisesti ja tein tätä kahteentoista asti yöllä. Nousin kuudelta aamulla noutopäivänä viimeistelemään kaikki tarjottavat. Täyte ei tahtonut hyytyä ja pelkäsin että kakku ei kestä yläosan painoa, vaikka alla oli tuet ja ylimmäinen kakku oli vain kahden munan. Näyttäähän tuo pullistuneen hieman. Harmi kun näitä säitä ei voi ennustaa, toivottavasti nyt kuitenkin maistui ja pysyi kasassa.

Kakku on n. 25 hengen kakku. Ylimmäinen kerros siis kahden munan ja alempi kuuden. Välissä pätkis- (joka muuten rakeutui sekin, vaikka maku oli kyllä kohdillaan) ja mansikkatäyte. Kostutus appelsiinimehulla. Päällinen ja koristeet itsetehtyä MMF:ää.

Noiden tossujen teossa meikäläinen alkaa olla aika pro. Sen verran useat on tehty. Voisin mää välillä jotain muutakin tehdä...?

Samoihin kekkereihin lähti myös nämä 25 hlön lohi- ja kinkkuvoileipäkakut:

Näissäkin jouduin kokoa vähän arpomaan, kun en ennen ole tehnyt tietylle väkimäärälle. Päädyin sitten leivotafoorumin vinkkien kautta tekemään kakuista 2x3 palaa neljässä kerroksessa (kolme täyteväliä), eli 24 palaa. Riittävyys on laskettu siten että yksi siivu=yksi syöjä. Silmämääräisesti mitaten olisi voinut ehkä olla himpun verran isompi kakku. Sitähän kuitenkin yleensä menee juuri sen verran kun sitä on! :D

Leipinä käytin Fazerin vaaleaa paahtoa sekä täysjyväpaahtoa. Kostutus lihaliemellä. Kinkkutäyte on sama kuin täällä, lisäsin myös mustapippuria ja paprikajauhetta. Tuli vähän isompi täyte ja sillä erolla että käytin nyt maustamatonta tuorejuustoa, koska kakkujen piti olla laktoosittomia. Miksei maustettuja juustoja voi saada laktoosittomana?

Lohikakkuun otin täytteen Open Café -blogista, koska en ole ennen kalavoikkaria tehnyt. Ei siis ollut aavistustakaan mitä täyte voisi sisältää. Tämä kuulosti herkulliselta. Tein täytettä 3/4 osaa alkuperäisestä ohjeesta. Leipinä Fazerin vaalea paahto ja ruispaahto. Kostutus maidolla.

Onnea vielä Nooalle!

5 kommenttia:

 1. Aivsn ihanat karkkivärit kakussa!! ja noihin tossuihin ei kyllästy varmaan koskaan, ne on niin söpöt.

  VastaaPoista
 2. Herkullisen näköisiä kaikki kakut. Värkkäsin kans kukkia yks ilta ja vaikka oli osa sokerikuorrutetta marsipaanin seassa en saanu niitä kuivaksi...tein sitten uudet pelkästään sokerikuorrutteesta.... kyllä maustettuja juustoja on myös laktoosittomina esim. Valion yrtti tuorejuusto... taitaa olla kevytvesio, vaan ihan hyväöö on.

  VastaaPoista
 3. Se näyttikin ihan sun käsialalta :) Ihanalta näyttää tämäkin kakku ja todellisen haasteen kyllä anto ne helteet! :D

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana kakku. Kyllä nää helteet tosiaan vaikeuttaa kakuntekoa ihan kunnolla. Toivotaan et kk vaihteessa ei ole hellettä, kun minulla on hääkakkujen teko silloin....

  VastaaPoista
 5. Ihana! Ajattelin, että millä sait koristelusta noin kiiltävän, mutta selvishän sekin :D Tälläinen maallikko näkee epäonnen onnistumisena...

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...