11.6.2011

Nella Emilian ristiäiskakku
Huomenna yksi pieni tyttönen saa kauniin nimen. Omasta mielestäni todella kauniin, sillä allekirjoittaneen esikoisenkeli on nimeltään Nella ja pikkukakkonen Emilia. Mukava sattuma.

Onnea Nella Emilialle!

Kakku on 15 hlön.  Täytetoiveena oli jotain raikasta, ei kamalan makeaa. Valitsin sitten täytteiksi appelsiini- ja mansikkatäytteet. Lisäksi välissä on mansikoita viipaleina ja ripaus valkosuklaata. Kostutus appelsiinimehulla.

Koristeluun sain suht vapaat kädet. Toiveina oli yksinkertaisen hempeä kakku, jossa tossut ja nimi piti olla esillä. Lisäksi väritoiveina oli valkoinen ja vaaleanpunainen.

Nimi ja nuo reunan 'nauhat' on pikeeristä. Jälkikäteen ajateltuna olisi kannattanut tehdä ne valkosuklaalla... Oppia ikä kaikki. Tossut Pionin kaavoilla. Päällinen sokerimassaa ja oli muuten viimeinen kerta kun päälystän kakkua pelkällä sokerimassalla. Niin ikävästi se repeili. Eikä nämä hellekelit ole muutenkaan otollisia kakun tekemiseen :)

Tulipas tummia kuvia...

6 kommenttia:

 1. Suloinen kakku! Upeat nuo pikeerireunat.

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka ihana kakku! Lisäsin blogisi suosikkilistalleni. En löytänyt nappia, josta olisin lukijaksesi voinut ryhtyä. Olen myöskin kova leipomaan ja blogissani on aina silloin tällöin jotakin siihenkin liittyvää. Mukavia kesäpäiviä:)

  VastaaPoista
 3. Voi miten söötti tossukakku. Hienot helminauha kakun alareunassa.

  VastaaPoista
 4. Vaahtokarkin makuinen sokerimassa on ihan huippua kakun päällystämiseen! Se on tosi elastista eikä helposti repeile! :) Ja kaiken kukkuraksi mahtavan makuista! :P Ite käytän sitä nykyään mielummin kuin tavallista sokerimassaa.

  VastaaPoista
 5. Mä yleensä teen vaahtismassasta kun se kestää mitä vain. Ja teen ite sen massankin. Mut nyt olisin kokeillu sitä vadelman makuista tai muuta tähän mutta UU:ssa ei ollu... Joten ostin laiskana sokerimassaa. Enkä tee sitä virhettä toiste. Oon koristeissakin siirtyny käyttään marsipaanin ja sokrumassan sekotusta jos ei oo ite tehtyä mmf:ää. Muuten teen mmf:stä kaiken.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...