7.5.2011

Kerroskakkua Niilon ristiäisiin 

Niilon äiti tilasi pojalleen kakun tämän ensimmäiseen juhlaan. Hän oli ihastunut tähän Kakku Helmen kakkuun, jonka perusteella lähdettiin liikkeelle. Rusettia ei haluttu, vaan ne vaihdettiin tossuihin ja palikoihin. Värimaailmaksi toivottiin limeä, vaaleansinistä ja ruskeaa valkoisella helmiäispohjalla. Pallot haluttiin vaihtaa tähdiksi. Lisäksi äiti oli ihastunut jalkapohjiin, jotka nyt kuitenkin jätin kakusta pois. Mielestäni ne ei nyt vaan jotenkin sopineet enää kakkuun. Muutoksien jälkeen lopputulos ei muistuta kyllä yhtään alkuperäistä! :D

Johan oli homma. Ensimmäinen kerroskakku joka onnistui mielestäni hyvin. Nyt monta uutta kokemusta rikkaampana uskaltaa hyvillä mielin lähteä tekemään seuraavaa kerroskakkua. Sitten joskus hamassa tulevaisuudessa.  

Onnea Niilolle komeasta nimestä!

 Kakku on n. 40 henkilön, eli 13 munan kakku. Paistoin kaksi pohjaa, toisen 5 munan ja toisen 8 munan. Vuokina käytin 26 cm vuokaa ja 22 cm vuokaa. Sisällä toiveesta laktoosittomat mansikka- ja kinuskimousset. Kostutus mansikkamehulla.

Kakun kasasin Rouva V:n ohjeella. Alemman kakun sisällä siis on grillitikut tukena ja ylemmän kakun alla oma kakkupahvinsa. Kerroskakkua täyttäessä pitää muistaa ettei sitä saa kostuttaa ylenpalttisesti ja täytteiden tulee olla jämäköitä, jotta kakku pysyy kasassa.

Koristeet sokerimassaa, vaahtismassaa ja marsipaania. Valkoisissa osissa suihkaus helmiäistä, mikä ei jostain syystä koskaan näy kuvissani. Harmi...

Arvelutti kinuskin keitto laktoosittomasta vispikermasta mutta onnistuihan tuo ilman ongelmia. Tein kinuskimoussen näin: Kinuskimousse:

(40 hlön kerroskakkuun yhteen väliin)

5 dl laktoositonta vispikermaa (ei Floora Vispi)
5 dl fariinisokeria
5 dl laktoositonta vispikermaa vaahdotettuna
2 rkl vaniljasokeria
 5 (?)  liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 

Laita kattilaan 5 dl kermaa ja fariinisokeri. Anna sokerin sulaa kermaan ja seoksen kuumentua kiehumispisteeseen. Kiehauta pari minuuttia, ei kuitenkaan valmiiksi kinuskiksi asti. Jäähdytä kinuski täysin kylmäksi.

Vaahdota loppu kerma vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri. Vaahdota myös täysin kylmä kinuski ja sekoita vaahdot yhteen.

Sulata liivate mikrossa pieneen nestetilkkaan, jäähdytä hieman ja kaada ohuena norona kinuskivaahtoon koko ajan sekoittaen.

 Liivatteen määrä kysymysmerkillä siksi, että tein moussen kahdessa osassa kun mousse loppui ensin kesken, enkä enää muista paljonko liivatetta siihen yhteensä käytin. Mutta tuo 5 on maksimi mitä tarvitsee laittaa. Vähempikin varmaan riittää.


7 kommenttia:

 1. Aivan ihana ja tosi hienosti onnistunut kakku!

  VastaaPoista
 2. älyttömän upee kakku!

  terv. marika :)

  VastaaPoista
 3. Oi! Hieno kakku ja ihanat koristeet!

  VastaaPoista
 4. Kerrassaan mahtavan näköinen kakku!! Värit on ihanat, erilaiset ja toimivat!!

  VastaaPoista
 5. Vau!
  On aivan upeita kakkuja sulla!

  VastaaPoista
 6. Ihana kakku! Ja muutenkin ihania luomuksia blogi tulvillaan :)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...