8.4.2011

Pääkallokakku
Ystäväni järjesti aviomiehelleen yllätysjuhlat 25-vuotis synttäreiden kunniaksi, sinne matkasi tämä kakku. Oli kuulemma 'sairaan hyvää'.

Toiveena oli pääkallo-aiheinen kakku, vihjailtiin myös synttärisankarin pitävän valkosuklaasta. Muutoin tuli toteutuksen suhteen ihan vapaat kädet. Kakussa on 4 munan pohja, sisällä valkosuklaamousse, sipaisu Lemon Curdiä (sitruunatahnaa) ja pinnalla lakritsikinuski. Pursotukset ihan Floora Vispiä. Kallo ja luut ovat vaahtokarkkimassaa, tomutettu mustalla tomuvärillä, pinnalla suihkaus helmiäistä. Kai sen nyt kalloksi tunnistaa? :D

Alunperin ajattelin tehdä massapäälysteisen kakun, mutta ainakin tuo musta sokerimassa maistuu melko pahalle ja marsipaania en tähän hätään saanut, joten päädyin lakritsikinuskiin ja kermapursotuksiin. Pursotukset yritin pitää yksinkertaisina, että kakku käy aikuiselle miehelle. Lakritsikinuski on suoraan Kinuskikissalta. Vinkkinä halvempaan lakukinuskiin: käytä lakritsikastiketta! Ajaa saman asian, mutta halvempaa kuin Kick-patukat. Vertasin nimittäin tuoteselosteita kaupassa, ne sisältää melkein samoja aineita. Ainoa miinuspuoli on maku, sillä ainakin Rainbown lakritsikastikkeessa, joka muuten oli kyllä ainoa lakukastike koko kaupassa, on seassa myös salmiakkia. Eli maku on erilainen, paitsi jos löytää sellaisen lakukastikkeen mikä maistuu vain lakulle.

Tässäpä ideaa jatkokehittelylle. CM:ssä nimittäin myydään mansikka- ja vadelmakastiketta, joten jos tuoteseloste täsmää, voi tehdä myös mansikka- ja vadelmakinuskia! ;)

1 kommentti:

  1. Joo ihana kakku oli! Hyvää ja niiiin hieno! Kiitos Tiina! <3

    T.Heini ja Miikka

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...