8.3.2011

Millionaire's Shortbread eli Twix-palat


Eli Miljonäärin keksit/leivokset. Koostuu rapeasta murokeksipohjasta, kosteasta 'karamelli'kerroksesta ja suklaapäällisestä. Muistuttaa maultaan ja rakenteeltaan melko paljon Twix-patukkaa! Helppo ja maukas herkku.Pohja:

170 g voita
50 g sokeria
0.5 tl vaniljauutetta
210 g jauhoja
(maustemitta suolaa, jos käytät suolatonta voita)Välikerros:

1 prk kondensoitua maitoaPäällinen:

200 g Maraboun maitosuklaata
1 tl voita

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vanilja ja jauhot, sekoita tasaiseksi massaksi.

Vuoraa n. 24 cm x 24 cm vuoka leivinpaperilla ja taputtele taikina siihen tasaiseksi levyksi. Paista pohjaa 175 asteessa 20 minuttia.

Avaa kondensoitu maito, kaada se kuumuutta kestävään kulhoon ja keitä sitä kannen alla vesihauteessa 90 minuuttia, kunnes maito on paksuuntunut ja muuttanut väriään. Sekoittele välillä. Vaihtoehtoisesti voit keittää maidon (avaamattomassa) purkissaan etukäteen, jolloin keittoaika kolme tuntia.

Kaada kondensoitu keitetty maito pohjan päälle ja laita kylmään (käytän itse pakastinta) jähmettymään siksi aikaa, kun teet päällisen.

Sulata suklaa vesihauteessa, lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada pohjan päälle. Jos haluat tehdä suklaaseen kuvioita, odota että se jäähtyy ja alkaa hieman jähmettymään. Tällöin suklaaseen jää kuviota, kun sitä vetelee esim. lastalla.

Jähmetä kylmässä, leikkaa neliöiksi ja nauti.

1 kommentti:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...