24.2.2011

Mansikka-tikkarit


Nonni. Jos nyt vihdoin ja viimein saisi aikaiseksi lisätä tänne jotain. NaMilla on ollut joku ihme suvantovaihe näissä leipomishommissa ja viimeisenä parina viikkona kaikki mitä olen tehnyt on enemmän tai vähemmän epäonnistunut. Siksipä tähän väliin tulikin parin viikon päivitystauko, en nimittäin halua laittaa tänne mitään mihin en itse ole tyytyväinen.

En tiedä kuuluuko se asiaan, että välillä on tälläisiä epäonnistumiskausia. On todellakin tehnyt mieli luovuttaa moneen otteeseen ja heittää taikinat seinään, kun iskee luottamuspula omaan itseensä ja alkaa miettiä, että jos en mä vaan osaakaan... Tai sitten olen vain valinnut väärät reseptit kokeiltavaksi väärään aikaan.

Mutta no. Nyt NaMilla on jotain jaettavaa:Tikkarit (8 kpl muotista riippuen):

2 dl sokeria
1 dl maissisiirappia
0.5 dl vettä
1 rkl makua
(väriä)

Voidellaan/öljytään tikkarimuotti ja asetellaan siihen tikut. Muotin täytyy ollaa kovaa muovia (ostin omani Ebaystä nimikkeellä hard candy mold), eli tietääkseni mm. Wiltonin ns. tikkarimuotit eivät tähän tarkoitukseen käy. Ne eivät kestä sulaa kuumaa sokeria.

Sokeri, siirappi ja vesi kattilaan. Keitetään miedolla lämmöllä kunnes lämpötila on 146 astetta. Otetaan kattila heti pois liedeltä ja lisätään maku ja väri, jos sellaista haluaa lisätä.

Lusikoidaan seos tikkarimuotteihin. Kannattaa tarkistaa että tikun yläosakin peittyy hyvin, tai muuten tikku ei jää karkkiin kiinni. Annetaan jäähtyä. Valmiit tikkarit irtoavat helposti, kun käytät muotin pakastimessa.

Jäähtynyttä tikkarimassaa voi käsitellä kuten kondiittorin sokeria, eli sokeritöihin ei välttämättä tarvitse osaa isomaltoosia. Tässäpä esimerkki:Jonkinasteiset hanskat olisi hyvä olla kädessä, sillä tämä tavara polttaa. Nimim. kokemusta omaava... Tikkarimassaa voi pehmittää mikrossa lämmittämällä muutama sekunti kerrallaan.Testasin myös silikonimuotilla. Toimii.

4 kommenttia:

 1. Tein kanssa tikkareita jokunen aika sitten, mutta niistä ei tullut sellaisia kuin olin ajatellut -en löytänyt maissisiirappia. Mistä sitä saa? Eikä epäonnistumis-innottomuusjaksot ole kenellekään epätavallisia, päinvastoin. Se joka väittää ettei koe sellaisia ei joko tee mitään tai valehtelee;)

  VastaaPoista
 2. Stockmannin Herkusta, Sokoksella voisi ehkä olla. Netistä saa tilattua Behnfordsilta. Siellä tosin ei aina ole vaaleaa maissisiirappia mutta aspasta kysymällä sitä voi saada. Ei tolla maissisiirapilla tule kyllä sellaisia kaupan tikkareita, enemmän sellaisia tahmeita tivolitikkareita jotka kestää ja kestää :D

  VastaaPoista
 3. Pystyisikö maissisiirapin korvaamaan vaalealla siirapilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maissisiirapin korvaa nykyisin ihan marketista saatava glukoosi- eli tärkkelyssiirappi, löytyy sieltä sokerihyllyltä :)

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...