25.2.2011

Domino-popsitErilaisia popseja näkee paljon blogeissa. Johtuisikohan siitä että ovat niin helppoja tehdä ja erittäin maukkaita! Nämä meni isännän toiveesta hänen mukanaan töihin. On niin näitä siellä mainostanut että nyt piti niitä saada. Muka omin pikku kätösin tehnyt ja läpi meni :D Kaikkea ne äijät uskookin...

Popseja voi tehdä erilaisista kekseistä, kääretorttupohjasta, kakkutaikinasta, kuivakakusta... Idea on kaikissa sama: keksimurska/taikinamuru sekoitetaan tuorejuustoon tms., pyöritellään suupalan kokoisiksi palloiksi ja päälystetään vaikka suklaalla. Pallot voi laittaa vaikka tikun nokkaan ja koristella esim. nalle karhuiksi tai tipuiksi. Oiva tarjottava vaikka lasten synttäreille, jos haluaa nähdä vähän enemmän vaivaa.Domino-popsit (20 kpl koosta riippuen):

2 pötköä (1 pkt) Dominoita
1 prk Vaniljatuorejuustoa
200 g suklaata

Keksit murskataan ja keksimurska sekoitetaan tuorejuustoon. Laitetaan hetkeksi pakastimeen, että 'taikina' jähmettyy. Silloin siitä on helpompi pyöritellä palloja.

Jähmettynyt taikina pyöritellään suupalan kokoisiksi palloiksi, pallot laitetaan pakastimeen siksi aikaa kun sulatetaan suklaa vesihauteessa. Pallot on helpompi myös päälystää suklaalla jos ne ovat kohmeisia.

Päälystetään pallot suklaalla, koristellaan halutessa vaikka nonparelleilla ja laitetaan kylmään kunnes suklaa on jähmettynyt.

4 kommenttia:

 1. Voisiko nuo popsit päällystää muullakin kuin suklaalla??tai vaikka jättää sellaisiksi,ilman mitään "kuorrutusta"??Onko sellasta että pystyy sitten syömään:)Voisi kokeilla joku ilta...

  VastaaPoista
 2. Voi jättää kuorruttamattakin, kunhan pitää jääkaapissa niin että pallot ehtii jähmettyä. Mitä tossa nettiä selailin, niin Candy Meltseillä noita on kuorrutettu kanssa. Ja sitten vois kokeilla jotain tomusokerikuorrutuksen tapaista.

  VastaaPoista
 3. Juurikin mietin että olisiko candy melts yksi vaihtoehto mutta voisi kokeilla että ei kuorruta ollenkaan,kiitos!:)

  VastaaPoista
 4. Kokeilin juuri tehdä näitä, popsit odottelevat pakkasessa. Tein popsit mintunmakuisista domino-kopiokekseistä. Suklaalla päällystäminen oli hieman haastavaa, mutta eiköhän niistä ihan hyviä tule ! :)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...