27.1.2011

Valkosuklaa-mustikka -muffinssit



Niin kauan kuin tämä blogi on ollut olemassa, olen halunnut tehdä mustikkamuffinsseja. Tänään päätin että nyt tai ei koskaan ja se kannatti. Nämä on ihan järkyttävän hyviä. NaMi on laihiksella, mutta saahan sitä aina vähän maistaa...

Namä ovat sitten vähän järeämmän kokoisia, tehty Amerikan muffinssivuokiin. Ei niihin isoihin, vaan normi kokoisiin.


Muffinssitaikina (12 kpl):

3 munaa
1.5 dl sokeria
100 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl vaniljakastiketta (Dr. Ötker, sis. aitoa vaniljaa)
100 g valkosuklaata
200 g jäisiä mustikoita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Rouhi valkosuklaa.

Sekoita muna-sokeri -vaahtoon nuolijalla tms .käännellen jauhot, sula voi ja vaniljakastike pienissä erissä.

Käännä joukkoon valkosuklaarouhe ja viimeiseksi jäiset mustikat. Mustikat kannattaa kääntää taikinaan ihan vain yhdellä tai kahdella kauhaisulla, muuten mustikkamehu värjää koko taikinan. Jätä halutessasi vähän mustikoita ripoteltavaksi muffinssien päälle ennen uuniin laittoa.

Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.


7 kommenttia:

  1. Tosi hienoja koristeita. :)
    Seuraan blogia aktiivisesti, täytyis joskus uskaltaa kokeilla näillä vinkeillä. En ole pitkiin aikoihin leiponut mitään järkevää. :)

    VastaaPoista
  2. nää oli niiin hyviä :)

    VastaaPoista
  3. Olemme kolme lasta (11, 9 ja 7 vuotiaat). Valmistimme näitä muffinsseja yhdessä ja ne olivat mielestämme hyviä. Kiitos tästä hyvästä reseptistä!

    VastaaPoista
  4. Just maisteltiin miehen kanssa! Ai, ai kun hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin! Ehdottomasti mun suosikit.

      Poista
  5. Mahtavia. Itse laitan aina puolet enemmän suklaata :) ja kuumina nautitaan.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...