30.1.2011

Pikeeri-tiara ja pari kukkaaSain aikaiseksi kokeilla pikeeri-tiaran valmistusta ensimmäisen kerran ja aloittelijan tuurilla se onnistui. Tiara säilyi irroittamisen jälkeen ehjänä, vaikka monesta blogista olen lukenut päinvastaisista tuloksista.

Tiaran valmistushan tapahtuu siis siten, että piirretään leivinpaperille malli millaisen tiaran haluaa. Itse en suunnitellut etukäteen vaan pursotin pikeeriä vapaasti leivinpaperille fiiliksen mukaan. Siksi se ei ole täysin symmetrinen.

Leivinpaperi teipataan limupullon, lasin tms. ympärille. Varmista että esineessä, jonka ympärille teippaat, on tasainen pinta ja että saat valmiin tiaran poistettua sen ympäriltä! Käytin 1.5 litran Cola-pulloa, sillä siinä oli etiketin kohdalla täysin tasainen pinta, se leveni alas, joten tiara ei päässyt tippumaan, mutta kapeni ylös jolloin sain valmiin kuivuneen tiaran pujotettua sitä kautta pois.Pikeeri on tehty näin:

 1 munan valkuainen
1 tl sitruunamehua
n. 3.5 dl tomusokeria

Pullo oli minulla pystyssä kokoajan, sillä kun pikeeri on tarpeeksi jämäkkää, se ei ala valumaan. Tietenkin päinvastaisesti on hankalaa pursottaa jos pikeeri on liian paksua. Jälkikäteen tajusin että pullon olisi voinut täyttää vedellä, jolloin se pysyy pystyssä eikä tarvitse pelätä sen kaatumista.

Pursotuksessa käytin kirjoitustyllaa nro. 1, sekä liitintä koska koen että sen kanssa on tukevampaa pursottaa. Jalokivet ovat kondiittorin sokerista, kiinnitin ne heti alussa pikeerillä. Niistä näköjään imeytyy pikeeriin ihan himpun verran väriä.

Pursotukset on tehty kolmena eri kerroksena, sillä yksi kerros on liian hauras kestääkseen. Pikeerin voi antaa välillä kuivua tai sitten pursottaa kaikki kerrokset peräkkäin. Mallin on hyvä olla tuollainen kiekurainen, sillä silloin rakenne on tukeva kun nuo kiekurat tukevat toisiaan. Kauhean avoimia kohtia ei tiaraan kannata siis jättää, jos haluaa että se pysyy ehjänä.

Viimeisellä kerroksella voi sitten koristella, itse liimasin tiaraan helmiä. Tiaran kannattaa antaa kuivua seuraavaan päivään ja sitten varovasti irroittaa se pullosta ja paperista. Sitten vähän suihkauttaa helmiäistä ja Gordon Ramsayn sanoin: Pikeeri-tiara, DONE!Sitten pari kukka-harjoitusta. Mitään tiettyä lajiketta nämä eivät ole, kunhan jotain väsäsin. Vähän jotain päivänkakkaran näköistä.Ja ruusu.

2 kommenttia:

  1. wau, tosi hienoja! ruusukin niin aidon näköinen!

    VastaaPoista
  2. Vautsi vau! Ihanan näkösiä,
    hitsi kun itsellä ei ole aikaa kokeilla,, täältä sais kyllä kivasti vinkkejä ja neuvoja :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...