3.1.2011

Kermaisen pehmeät karamellit


Nyt kun pukki toi minulle kunnon digitaalimittarin, on hyvä tehdä kaikenlaisia namuja. Aloitin perus kermakaramelleista. Reseptin löysin netissä surffatessani ja muokkasin sitä itselleni sopivaksi. Alkuperäisessä oli käytetty sokeroimatonta maitotiivistettä, mutta käytin itse kondensoitua maitoa ja pudotin sokerin määrää muissa aineksissa. Siltikin oli ehkä pikkuisen liian makeaa, joten tavallisen sokerin määrän voisi pudottaa jopa 100 grammaan.

Alkuperäinen sokein määrä oli aika hurja. En ole mikään asiantuntija kermakaramellien suhteen, joten en tiedä miksi ohjeessa käytetään montaa erilaista sokeria. Glukoosi oli oma lisäykseni, sillä siirappia olisi muuten pitänyt laittaa 200 ml, joka tuntui aivan liialta jo muutenkin kamalassa sokerin määrässä. Lopputuloksena oli kermaisen pehmeät karamellit. Ei ollenkaan sellaista hampaisiin tarttuvaa sitkeää, vaan suorastaan suussa sulavaa. Karamelleja voi myös muovata käsin, esim. pyörittää palloiksi. Koostumus muistuttaa eniten Omar-karkkeja.

Myöhemmin on luvassa lisää nameja, kehitystyön alla on mm. eräs tunnettu suklaapatukka kotitekoisena, sekä tikkareita. Myös konvehteja kokeilen uudemman kerran.

Ei oikein toimi tuo sellofaani karkkipaperina, ei pysy kiinni vaikka kuinka kiertäisi päitä. Suosittelen siis ostamaan ihan kunnon karkkipapereita, tai käyttämään vaikka leivinpaperia tai foliota.Kermakaramellit ( 50 kpl):

200 g sokeria
100 g Muscovado-sokeria
100 ml vaaleaa siirappia
200 ml kondensoitua maitoa
2.5 dl kuohukermaa
150 g voita
1 tl vanilja-uutetta
0.5 dl glukoosia

Kaikki ainekset kattilaan, kuumennetaan kiehuvaksi. Annetaan kiehua keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes lämpötilaksi saadaan 120 astetta.

Valmis karamellimassa kaadetaan laakeaan vuokaan leivinpaperin päälle, vaihtoehtoisesti voit rasvata/öljytä kevyesti vuoan pohjan. Leivinpaperin avulla massa on helpompi nostaa pois vuoasta.

Anna massan jäähtyä kylmäksi ennen leikkaamista. Säilytä jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...