10.1.2011

Kanelinen kukkakranssi


Mikäs sen ihanampaa kuin tuore pulla! Kehittelin tälläisen kukkaa muistuttavan voi-sokeri-kaneli -täytteisen kranssin makean nälkään. Tuohon keskelle jäävään koloon voisi vaikka lätkäistä pikkupullan kohotusvaiheessa, niin saadaan kukalle keskusta.


Kohonnut pullataikina kaulitaan suorakaiteen malliseksi levyksi. Levylle levitetään pehmitettyä voita tai margariinia, tähän meni varmaan n. 50 g. Päälle sirotellaan sokeria ja kanelia. Molempia saa olla aika reilusti, kuvassa näkyvä määrä on aika vähäinen, eikä maistunut ihan hirveästi.Levy kääritään tiukalle rullalle. Rulla leikataan keskeltä kahteen osaan ja kumpikin puolisko leikellään saksilla kuvassa näkyvällä tavalla. Leikkaus kannattaa tehdä pellillä, sillä valmiiksi leikatun pötkön siirtäminen on melko hankalaa.Uuniin menevä kranssi näyttää siis tältä. Leikatut palaset on aseteltu samoin päin limittäin, kranssi on voideltu munalla ja päälle ripoteltu raesokeria. Tässä vaiheessa voi saksia vielä lisää tuota reunaa mistä palaset ovat kiinni toisissaan, sillä taikinaa kohoaa vielä ja keskustasta tulee turhan suuri, kuten valmiista kranssista näkee. (Ihan ylin kuva.) Riittää siis että palaset ovat ihan pikkuisen kiinni toisissaan. Ja tosiaan, tuon keskustan aukon voisi halutessaan täyttää vaikkapa pikkupullalla.

Kohotus ja sen jälkeen paisto 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Moi! Miten en ookkaan aiemmin tajunnut tulla sun blogiisi! Hyvä kun tulin, koska täältä löytyy roppakaupalla kauniita leipomuksia ja tosi hyviä niksejä, kuten tämä kranssi! Täältä tulen ihan varmasti katsomaan opastusta kaikennäköisten pullien ja puustien teossa :) Saisinko linkittää sinut blogiini?

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...