6.12.2010

Rahkapullaa vuoassaNyt pukkaa enemmänkin päivitystä, kun työn alla on ollut monta hommaa. Siksi kaikki ei aina onnistukaan, kun on liian kiire ja sitten tulee hätiköityä...
Tälle kävi näin:Rahkatäytteessä oli liian vähän kananmunaa ja liikaa kaikkea muuta, eikä se pysynyt sitten kasassa. Makuun se ei onneksi kuitenkaan vaikuttanut, hyvää oli.

Tai sitten mansikoista tuli liikaa ylimääräistä nestettä...

Tein siis perus vehnäpullataikinan, jonka annoin kunnolla kohota. Kardemumman voi halutessaan jättää pois.Vuoka on vuorattu pullataikinalla siten, että vuoan reunoja kiertää toistensa ympäri kierretyt säikeet kolmessa kerroksessa. Keskellä on ympyrän muotoinen, paksumpi pohjapalanen. 

Koko taikinaa ei kannata vuokaa alkaa ahtamaan. Taikinaa jää ylimääräistä, josta saa kivoja pikku-rahkapullia.

Kannattaa antaa taikinan kohota toistamiseen vielä tässä vaiheessa, ennen täyttämistä. Itseltäni jäi tuo vaihe väliin ja pohja ei kohonnut juuri ollenkaan, reunat sen sijaan kohosi komeasti ulos vuoasta.Pullataikinan päälle laitoin kerroksen vaniljakreemiä (0.5 dl kreemijauhetta + 1.5 dl vettä + 1 rkl vaniljasokeria). Kreemin päälle laitoin sulatettuja, valutettuja pakastemansikoita. Mehun voi ottaa talteen ja halutessaan lisätä sen rahkaseokseen. Mansikoiden päälle kannattaa ripotella vielä tomusokeria, sillä pakastemansikat on joskus huisin kirpeitä, niinkuin nämäkin oli. Mistä lie johtuu...?

Pullataikinan reunat voidellaan tässä vaiheessa munalla. Tykkään itse sekoittaa munaan tilkan vettä, silloin se levittyy jotenkin paremmin.Koko komeuden kruunaa mansikoiden päälle kaadettu rahkaseos:Rahka:

2 prk (500 g) maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 tl sitruunamehua
1 rkl vaniljasokeria
2 (-3) kananmunaa

Kaikki ainekset hyvin vispaten sekaisin.

Munien määrä on minulle hieman arvoitus. Selvää on että yksi ei riitä hyydyttämään rahkatäytettä, joten kannattaa ainakin kaksi, ellei kolmekin laittaa.

Vuokapullaa paistetaan uunin alaosassa, ihan pohjalla siis, 200 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes rahka on hyytynyt. Jos näyttää siltä että pulla alkaa kovasti reunoistaan tummumaan, peitä pulla foliolla.

 Pikku-rahkapullat tehdään näin:Pyöreät pikkupullat kohotetaan ja niihin painetaan esim. lasin pohjalla kunnon syvennys, joka täytetään rahkalla. Paistoaika n. 10 minuuttia uunin alatasolla.Done.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...