10.12.2010

Confettin suklaatestiryhmä


Pääsin mukaan Confettin suklaatestiryhmään. Postilähtetys sisälsi Chocolate Worldin perhos-konvehtimuotin, suklaaraapan, 200 g laadukasta tummaa suklaata ja ohjeistuksen.

Lämpömittari ei tähän hätään ehtinyt perille, joten yritin suklaan temperointia tavallisen paistimittarin avulla. Eihän siitä mitään tullut; mittaaminen on älyttömän hidasta ja epätarkkaa. Olisi ollut hyvä jos mittari olisi sisältynyt pakettiin, vaikka raapan tilalla, se kuitenkin on niin olennainen osa onnistuneita konvehteja...

Ohjeistuskin olisi voinut olla parempi, aika paljon sai surffata että pääsi selville siitä miten konvehteja ylipäänsä kuuluu tehdä. Kun en ennen ole tehnyt.Tälläisiä niistä nyt kuitenkin tuli. Välissä on Duppel Nougatista tehty ganache (100 g Duppel Nougat, 0.5 dl kuohukermaa) ja suolattuja Cashew-pähkinöitä. Unohdin tosin antaa täytteen jähmettyä ennen konvehdin 'sulkemista'. Muistin sen vasta kun kaadoin suklaan päälle.

Tämä makuyhdistelmä on loistava, vaikka meillä ei paljon tummasta suklaasta välitetäkään. Seuraavat konvehdit teen kuitenkin maitosuklaasta. Mutta vasta sitten kun olen saanut sen mittarin...

Tästä lähikuvasta näkyy hyvin temperoinnin epäonnistuminen:Suklaa on rakeista ja kiillotonta sekä sulaa sormiin samantien.

Itse välineissä en kuitenkaan havainnut mitään vikaa. Ensin näytti siltä etten saa konvehteja millään irti muotista, kun en malttanut ihmeisesti odottaa tarpeeksi kauan suklaan jähmettymistä, mutta ne irtosivatkin helposti kun sujautin muotin pakastimeen hetkeksi. Vähän paukuttamista se silti vaati. Oli siinä varmaan naapureilla ihmettelemistä... Mutta tulipa todistettua että nämä muotit tosiaan kestävät vähän raisumpaa käsittelyä.

Temperointiohjeita löytyy mm. Kinuskikissalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...