5.11.2010

Pitkon letitys kuudella


Törmäsinpä ohjeeseen, miten letitetään kuudella säikeellä. Pitihän sitä sitten kokeilla, kun viimeksi olen tainnut pitkoa letittää yläasteen kotitaloustunnilla.

Ihan heti en tuota letitystekniikkaa tajunnut, siksi pitkosta tuli aika kuivaa, kun jouduin pariin otteeseen vaivaan säikeet takaisin isoksi klöntiksi. Taitaa mun luetun ymmärtämisessä olla ongelmia =D

Pitkän taistelun jälkeen sain pitkon letitettyä. Loppuviimein se olikin aika yksinkertaista. Kello tosin oli jo sen verran etten malttanut jäädä pitkoja nostatteleen, vaan heitin ne suoraan uuniin. Siksi varmaan repesivät tuosta keskeltä, kun nousivat niin nopeasti.

Onneksi köyhät ritarit on keksitty!
Lähtötilanne on siis tämä: kuusi yhtä pitkää säiettä, jotka ovat pituudeltaan vähän pidempiä kuin mitä aiot pitkosta tehdä. Nipistin ne päistä yhteen, sillä käänsin pitkon päät lopussa pitkon alle.Ensiksi viedään toinen oikealta kaikkien säikeiden yli.


Seuraavaksi ensimmäinen oikealta siirtyy keskelle, eli kahden seuraavan yli.Sitten sama vasemmalta. Toinen vasemmalta......menee kaikkien yli.Ja ensimmäinen vasemmalta menee keskelle, eli kahden yli.

Tätä toistetaan vuoron perään kummaltakin puolelta.

 

Ja valmis pitko näyttää tältä. Ei nyt ihan kauneimmasta päästä, mutta....

Sitten vain pitko kohoamaan!

Pitkon alapuolelta näkee onko se letitetty oikein, alapuoli nimittäin näyttää samalta kuin yläpuoli, eli tavallaan siltä kuin olisi kaksi lettiä päällekäin.

Lisäilen tänne myöhemmin myös neljällä ja viidellä letityksen.1 kommentti:

  1. Nätimpi tulee, kun aloitat letityksen keskeltä eli ensin keskeltä toinen pää ja sitten käännät pitkon ja letität toisen pään. Mutta hienohan tuo on noinkin!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...